A nyár a hangoké lesz Bécsben

2014. június 10.

print

A nyár a hangoké lesz Bécsben

Summer of Sounds – A Hangok Nyara lesz az idei a bécsi MuseumsQuartierban, ahol számos koncerttel, kiállítással, performansszal és installációval várják a megszokott kliséktől mentes Bécsre vágyókat. Milyen egy hangzó vízifilmszobor, milyennek hallatszik a Mariahilferstraße és a MuseumsQuartier - ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk nyáron Bécsben.Summer of Sounds – A Hangok Nyara lesz az idei a bécsi MuseumsQuartierban, ahol júniustól szeptember végéig számos koncerttel, kiállítással, performansszal és installációval várják a megszokott kliséktől mentes Bécsre vágyókat.

 


Tér és hangzás viszonya az összekötő kapocs a MuseumsQuartier nyári programsorozatában, amely MQ Summer of Sounds néven többek között vertikális koncertet, tánc-karaokét, építészeti hallanivalókat és színes, hangzó vízifilmszobrot kínál a szezon során.


A szezont 2014. június 5-én a Ja, Panik koncertje nyitja meg, akik az FM4 rádióadóval együttműködésben mutatják be új albumukat, a Libertatia-t. A mumok homlokzatán pedig Herbert Gollini és Helmut Wolfgruber játszik majd, míg az épület lépcsőházában a Kaliber 44 ad vertikális koncertet Josef Dabernig Rock the Void című kiállításának megnyitója alkalmából.

 


Ja, Panik
Copyright: Gabriele Summen / MQ


A quartier21 INTERNATIONAL termeiben a Connecting Sound Etc. Cable Works, Cable Sounds, Cables Everywhere című kiállítás a kábelek mint alkotói alapanyagok egyre gyakoribb megjelenésére irányítják a figyelmet a kortárs művészetben és zenében, a Tanzquartier pedig tánc-karaokéra invitálja a résztvevőket. Különleges zenei kínálattal készült a napra a Café Leopold, ahol például Sixtus Preiss + Band lesz hallható, illetve The Clonious, Majestic Mood és Pezo Fox keveri majd a zenét.

 


Tánc-Karaoke
Copyright: Lisa Rastl / MQ


A Zoom gyermekmúzeum számosworkshopot kínál. A gyermekek például június 22-tól kezdődően minden vasárnap zenélhetnek az ócskavasofonon és a hulladékhárfán.

De nemcsak a múzeumi negyed különböző kiállítóházait és kezdeményezéseit hozta össze a Hangok Nyara, hanem számos együttműködés is született különböző külsős partnerekkel. A Joseph Haydn Intézet diákjai például szabadtéri kamarakoncertet adnak július 3-án a Leopold Museum előtt, a Popfest pedig egy napra a Karlplatzról a Kunsthalle előterébe, a mumokba és a Salon Leopoldba költözik. A meghallgatásra érdemes építészeti alkotásokat veszi sorra egy szeptember 13-i városnézés, a VIS Vienna Independent Shorts rövidfilm fesztivál keretében pedig színes, hangzó vízifilmszobrot állít fel Robert Siedel és Richard Eigner a MQ főudvarán található medencében. A 12 méter széles és kétemeletnyi magas vízvásznon absztrakt képi kompozíciók folynak majd le.

 


Popfest
Copyright: Simon Brugner / MQ


A rendezvénysorozat 2014. szeptember 25-én Gustav Hagyd el a várost című koncertjével ér véget, de a 10 éves Dschungel Wien Sound der MaHü : Sound des MQ projektjének köszönhetően szeptember 28-ig még bárki meghallgathatja, hogy milyennek hallatszik a Mariahilferstraße és a MuseumsQuartier.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu