Ilyen gyönyörű csillagászati eszközöket láthat Firenzében

2014. június 16.

print

Ilyen gyönyörű csillagászati eszközöket láthat Firenzében

A Firenzében látható csillagászati eszközök mind tudományos és esztétikai tekintetben is demonstrálják a múltbéli feltalálók és kézművesek zsenialitását.

A tudomány és a művészet szépségének egybeolvadását csillagászati kompendiumnak nevezik. Ezek a multifunkcionális csillagászati eszközök megmondják az időt és bonyolult csillagászati számításokat is végeznek. Sok csillagászati kompendium a 16. és 17. században a német földeken készült, mint például a firenzei Museo Galileóban található. Az anyagok megmunkálása, mint az ezüstözött és aranyozott sárgaréz magas szintű kézműves szaktudásról árulkodik. A mesterek a tudományos eszközt bonyolult művészeti alkotássá varázsolták, mely vizuálisan annyira lenyűgöző, mint amennyire hasznos.

A csillagászati kompendium zseniálisan van elkészítve, sok eszközzel megtöltve, minden elérhető helyet kihasználva. Kinyitva a könyvet, a kompendium tartalmaz napórát, egy iránytűt, a hold- és napállások, szélességek táblázatát, és egy állandó naptárat. Ezeket használva, az asztronómusok, meg tudták határozni a napkelte és a napnyugta idejét, a nap állását az év bármely pillanatában, és a hold fázisait is.

A kompendium a tulajdonos pénzügyi helyzetét is tükrözte, mely ilyen gazdag dizájnokat eredményezett, mint a gyönyörű csillogó felület, szép vésetekkel a mennyből, ókori felfedezők rézkarcaival és a hold és a csillagok ábrázolásaival. Egyben dekoratív és hasznos, az asztronómiai kompendium mind tudományos és esztétikai tekintetben is demonstrálja a múltbéli feltalálók és kézműveseinek a zsenialitását.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play