© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - RSS - Adatvédelem
Ezt a jelet keresse, ha finomat akar enni!
2014. július 19.

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.
A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe - számolt be róla a BBC.
Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.
Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában.
MTI
Népszerű
- Friss információk 2023: utazási, közlekedési hírek és benzinárak
- Mikulás helyett Luca
- Krampuszok riogatnak Ausztriában
- Idén is megépítik a rekorder vörsi betlehemet
- Itália legszebb karácsonyi vásárai
- Graz adventi vásárai
- Gyönyörű gyerekbarát strandok Olaszországban - megmutatjuk a 15 legjobbat
- A festői zalai erdőket szeli át a kerékpárút
- Idén is megépült a mesebeli Jégtemplom a Tátrában, már látogatható
- Budapesten idént is elindul az adventi fényvillamos