Mindjárt bezár a bécsi Amy Winehouse kiállítás!

2014. augusztus 13.

print

Mindjárt bezár a bécsi Amy Winehouse kiállítás!

Milyen volt a magánéletben? Szeretett iskolába járni? Miért gyűjtött hűtőmágneseket? Melyik dal volt a kedvence? Amy Winehouse gyermekkorát, zsidó gyökereit, családi életét és szülővárosát mutatja be a bécsi Zsidó Múzeum tárlata. A kiállítás augusztus 20-ig még megnézhető!

Milyen volt a magánéletben? Szeretett iskolába járni? Miért gyűjtött hűtőmágneseket? Melyik dal volt a kedvence?Amy Winehouse gyermekkorát, zsidó gyökereit, családi életét és szülővárosát mutatja be a bécsi Zsidó Múzeum tárlata. A kiállítás eredetileg a londoni zsidó múzeumban volt látható, és hatalmas sikert aratott.

 


Az Amy Winehouse: A Family Portrait (Amy Winehouse: Egy családi portré) című kiállítás a néhai énekes londoni gyermekkorának, iskolaéveinek és rövid, ám lenyűgöző zenei karrierjének emlékeit gyűjti egybe.

 

Amy Winehouse: A Family Portrait


A tárlaton bemutatott tárgyakat a néhai énekesnő bátyja, Alex Winehouse és felesége, Riva segítettek összegyűjteni. A látogatók Amy ruháit, köztük a 2008-as Glastonbury fesztiválon viselt kék toalettjét és otthoni melegítőit, gyermekkori fényképeit, iskolai egyenruháját és kedvenc könyveit vehetik szemügyre.

 

Amy Winehouse: A Family Portrait


A kiállításból az is kiderül, hogy Amy fiatal felnőttként rajongott Charles Bukowski és Fjodor Dosztojevszkij írásaiért, szerette a sudoku rejtvényt, megszállottan gyűjtötte a karszalagokat és backstage belépőket minden olyan műsorról, amelyen fellépett, vagy részt vett.

 

Amy Winehouse: A Family Portrait


A augusztus 20-ig, a bécsi Zsidó Múzeumban látogatható tárlat egészen Amy ükapjáig követi vissza a Winehouse klán családfáját. Az érdeklődők fényképeken és egyéb emléktárgyakon keresztül ismerkedhetnek meg az énekes dédapjával és szeretett nagyanyjával, aki a Tarot kártya olvasására is megtanította unokáját.

 

Amy Winehouse: A Family Portrait


A tárlaton helyet kapott Amy saját lemezgyűjteményének egy része is, amely meglehetősen eklektikus és a családtagok által erősen befolyásolt zenei ízlésről árulkodik: a kollekcióban sorakozik Frank Sinatra, akinek dalait annak idején Amy apja dúdolta és Thelonious Monk, akivel dzsessz-rajongó bátyja révén ismerkedett meg az ifjú énekesnő. A kiállítás egyik legbensőségesebb tárgya Amy kedvenc zeneszámainak kézzel írt listája, amelyen mások mellett Ella Fitzgerald, Ray Charles és a The Platters számai sorakoznak.

 

Amy Winehouse: A Family Portrait


A Grammy-díjas énekesnő 27 évesen alkoholmérgezésben hunyt el londoni lakásában 2011 júliusában. 2006-os Back to Black című albumáért öt Grammy-díjat is kapott 2008-ban.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play