Márton-napi programok Burgenlandban

2014. november 4.

print

Márton-napi programok Burgenlandban

A burgenlandi fesztiválszezon jelentős dátuma november 11., vagyis Szent Márton napja. Burgenland védőszentjének ünnepe alkalmából már péntektől sok településen megnyílnak a borospincék és a libavacsora mellett számos más programot is kínálnak.

A burgenlandi fesztiválszezon jelentős dátuma november 11., vagyis Szent Márton napja. Burgenland védőszentjének ünnepe alkalmából már péntektől sok településen megnyílnak a borospincék és a libavacsora mellett számos más programot is kínálnak.

A Szent Márton napját megelőző hétvégén, november 7. és 9. között a burgenlandi Pátfalu (Podersdorf), Nezsider (Neusiedl am See), Feketeváros (Purbach am Neusiedler See), Védeny (Weiden am See), Mosonbánfalva (Apetlon), Nemesvölgy (Edelstal), Pomogy (Pamhagen), Mosontarcsa (Andau), Nyulas (Jois), Mosontétény (Tadten), Fertőmeggyes (Mörbisch am See) és Oka (Oggau) településenként tíz-húsz nyitott pincével fogadja a látogatókat. Illmicben (Illmitz) huszonnyolc, Gálos (Gols) városában egyedül pedig csaknem nyolcvan pincészet nyitja meg kapuit. Az itteni pincék nemcsak borkóstolóknak, hanem helyi művészek kiállításainak is otthont adnak.

Ugyanezen a hétvégén Németújváron (Güssing) libavacsorát kínálnak, Ruszton (Rust) huszonhét pincészet borkóstolója mellett a helyi fűszernövények világa is felfedezhető, Fertőszéleskúton (Breitenbrunn) pedig pincetúrákat és táncos mulatságot szerveznek. Sopronnyéken (Neckenmarkt) nemcsak a borokat próbálhatják ki a látogatók, hanem együtt túrázhatnak a borászokkal. Őrállásban (Oberdorf) a libák mellett a zickentali mocsári ökrök különleges húsa is az asztalra kerül ezen a hétvégén, Rábaszentmártonban (St. Martin an der Raab) a dél-burgenlandi uhudler szőlőfajtából készült bor és pezsgő is megkóstolható, Felsőőrben (Oberwart) pedig Márton-napi gasztrovásárt tartanak.

Kismartonban (Eisenstadt) az Esterházy-kastély látogatói különleges borkóstolón és Márton-napi libavacsorán vehetnek részt november 12-én és 19-én 17 órától.

A november 14-16-i hétvégén a Fertő tó keleti partján fekvő Mosonbánfalván (Apetlon), Illmicben (Illmitz) és Mosontétényen (Tadten), az északi parton pedig Nyulas (Jois) településen nyitják meg a borászatok kapuikat. A Fertő tó keleti részén lévő Boldogasszony (Frauenkirchen) településen libavacsora várja az idelátogatókat, Sopronkeresztúron (Deutschkreutz) a libamenü mellett kirándulást is lehet tenni a szőlőhegyre.

A helyben megszálló vendégek ingyenesen hozzájuthatnak a Martini Card kártyához, amellyel a november 7-9-i és 14-16-i hétvégén számos kedvezmény vehető igénybe. Ingyen lehet utazni bizonyos helyi közlekedési eszközökön, és ingyen látogatható több múzeum is, például a kismartoni Haydn-ház, a mönchdorfi Falumúzeum, a kismartoni Burgenland Múzeum vagy az Esterházy-kastély bormúzeuma is.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play