Világrekorder gyalogos függőhíd nyílt Tirolban

2014. november 24.

print Hetedhétország.hu

Világrekorder gyalogos függőhíd nyílt Tirolban

Rekordot dönt az a gigantikus méretű függőhíd, amelyet gyalogosoknak építettek a tiroli Reutte az ehrenbergi hegyszoros fölé. A hídról lélegzeteláálító kilátás nyílik az egész régióra.

A „highline 179“ nevű, 403 méter hosszú függőhíd a völgy két oldalát köti össze. Nevét onnan kapta, hogy a függőhíd alatt vezet Burgruine Ehrenberg és a Fort Claudia összekötő B179 Fernpassstraße út.

Az eddigi leghosszabb függőhíd a japán 390 méteres Kokonoe Yume Bridge függőhíd.

Az új hosszúsági rekord megdöntése érdekében a hidat a korábbi tervekkel ellentétben kissé ferdébben építették. A magasságkülönbség a két oldalon 10 méter, a maximális lejtés pedig teljes terhelés esetén 12 százalékos. A híd 110 méter magasságban ível a völgy felett. A gyalogút 1,2 méter széles, a kapaszkodót LED-világítással látták el, így az építmény éjszaka is látható: bevilágítja az ehrenbergi szoros feletti eget.

Egyszerre legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak a nem mindennapi gyaloghídon, ezt mindkét oldalon egy-egy forgósorompó szabályozza. Az építmény maga 77 tonnát nyom, és összesen 16 kampó biztosítja.

A projekt 1,8 millió euróba (543 millió forint) került.

A híd használóinak 5-6 eurós (1500-1800 forintos) díjat kell majd fizetniük. A hídról megtekinthetnek két várat: az ehrenbergi romokat az egyik, a Claudia-erődöt a másik oldalon.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play