10 dolog, amit ingyen csinálhatsz Velencében

2019. április 23.

print Hetedhétország.hu

10 dolog, amit ingyen csinálhatsz Velencében

Velence egy egyedeülálló, hihetetlen város, de a legtöbb látogató csak a felszínt látja, és kihagy nagyon sok érdekes lehetőséget, amelyet felkínál. Mivel sok ember azt gondolja, hogy Velence egy zsúfolt, drága turista célpont, összeírtunk egy listát, amivel megmutatjuk, hogy fel lehet fedezni egyedül is, ráadásul ingyen!

Nagyon nehéz volt csak 10 dolgot kiválasztani, mivel nagyon sok dolog jutott az eszünkbe, amit feltétlenül látni kell vagy ki kell próbálni. 

1. Menj a Ponte della Canonicához, hogy megcsodáld a Ponte dei Sospiri-t, azaz a Sóhajok hídját, a háttérben a Ponte Della Paglia-val. Casanova is kinézett az ablakon, mielőtt elvitték a börtön cellájába.


2. Látogasd meg a Museo della Musicat-t, a San Maurizio templomban. A kicsi múzeum a hegedűkészítésről szól, amelyről Velence mindig is híres volt.


3. Járd körbe a Campi-t (campókat), a város tereit. Egy séta a Campo San Polo-tól a Campo Santa Margherita-ig, Campo San Barnaba-tól a Campo Minin-ig egynagyon jó lehetőség Velence megismeréséhez.


4. Menj futni a Sant'Elena kertekbe, ahonnan gyönyörű a kilátás a lagúnára és a Szent György szigetre.


5. Nézz körül a Rialto Piacon! Ez Velence legjobb halpiaca már nagyjából 1000 éve. Itt jó tapasztalatot lehet szerezni a város pulzálásáról, ahol a helyiek találkoznak és beszélgetnek.


6. Nem kell feltétlenül gondolázni, ahhoz hogy megismerd a gondolákat! Szóval menj a Squero San Trovaso-ra, a legrégebbi gondoladokkhoz, hogy megnézd, hogyan szerelik őket a májsztrók.


7. Menj át a Calle Variso-n, Velence legszűkebb utcáján, a

mely vállmagasságban 52 cm.


8. Állj a gondolákhoz a Riva degli Schiavoni-n, és nézd hogyan tűnik el a nap a Punta dell Dogana és a Santa Maria della Salute templom mögött.


9. Egy nyári kedd estén táncolj a Campo San Giacomo dall'Orio-n a helyiekkel.


10. Hiszed vagy sem, de egyedül is lehetsz a Szent Márk téren, csak meg kell várni a késő estét, mikor az összes turista már elhajózott.

 

Még több inspirációt Velence felfedezéséhez itt találsz.


Kapcsolódó hírek