» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Friuli


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ezeket a medencéket Olaszország egyik legszebb fürdőhelyének tartják: a Tramonti di Sopra smaragdzöld medencéi a Meduna folyó mentén, a Dolomitok egyik legvadregényesebb természeti környezetében található különleges hely.


Ahhoz, hogy eljusson oda, csak sétáljon néhány percet a Tramonti di Soprától induló ösvényen, amely a Friauliai Dolomitok Természeti Parkjába vezet. A folyó ezen szakasza mentén a víz mély medencékben gyűlik össze, és a fehér sziklák tökéletes platformot nyújtanak a kristálytiszta, smaragdzöld vízbe való merüléshez.

A Tramonti di Sopra "Pozze smeraldine" (smaragdmedencék) a Meduna folyó mentén, a Friauli Dolomitok egyik legvadregényesebb természeti környezetében. A név a víz színére utal, amely kontrasztban áll a fehér sziklákkal.

Tramonti di Sopra egy kis falu a felső Val Tramontina-völgyben, Pordenone tartományban, az olasz Friuli Venezia Giulia régió északnyugati részén. Területén több mint 150 falucska van elszórtan, és ezen a területen található néhány régi templom és egy vár romjai is. Sok a természeti látnivaló, mint például az Aquila di Frascola, egy kitárt szárnyú sas alakú szikla, és a csodálatos túraútvonalak. Az év folyamán érdekes eseményekre kerül sor.

Tramonti di Sopra Tramonti di Sottóval együtt a Parco Naturale delle Dolomiti Friulane természetvédelmi területhez tartozó települések egyike, ami kiemeli a terület természeti örökségének értékét, a csodálatos tájakkal, a dolomitoktól magasodó völgyekkel és az olyan különös sziklákkal, mint az Aquila del Frascola, amely széttárt szárnyú sasra hasonlít. Ezt a Sottrivea piknikezőhelyről láthatjuk, ahol egy nagy hangyaboly is található, amely minden gyermek számára nagy vonzerőt jelent!

A túrázók számos könnyű és közepes túraútvonalat találnak itt. Itt van például a Strada delle fornaci (egész évben nyitva), a Rest hegyre vezető ösvény és a Chiampis hegyi kunyhóhoz vezető ösvény (mindkettő márciustól októberig nyitva), a Pria-ösvény és a gangos ösvény. Nyáron a Meduna, a Silisia, a Ru de Rusbet és a Viellia területén a kanyonjárást, a Meduna területén pedig a horgászatot lehet gyakorolni.

Télen felfedezheti a számos hócipőútvonalat.

Tramonti di Sopra számos történelmi és kulturális látnivalóval rendelkezik: a régi vár romjai, a Val Tramontina-völgy és környékének leleteit bemutató fosszíliamúzeum, valamint néhány templom. A 16. századi San Floriano plébániatemplomban barokk stílusú oltár, a Chiesa della Madonna pedig egy Szűz Mária-szobornak ad otthont.

Sottriva piknikezőhelyénél láthatunk néhány régi mészégető kemencét (felújítva), és több malom is elszórtan található a területen: a Frassaneit malom, a Pradiel malom, amely 1866-ból származik, és a Zatti malom, amely a 19. század végén épült. A falu sikátoraiban és a Redona-tó partján fekvő Chievolis falucskában sétálva megcsodálhatunk néhány, régi munkahelyeket ábrázoló falfestményt.

Néhány az egész évben megrendezésre kerülő események közül: a Festa del Sole márciusban, helyi termékekkel és hagyományos zenével, a Festa della Montagna júliusban, a Festa della Madonna della Salute pedig november vége felé.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Cím:Tramonti di Sopra
GPS: 46° 18′ 31.90392″, 12° 47′ 18.5892″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward