Trükk és varázslat 400 éve a Hellbrunni kastélyban

2015. április 28.

print Hetedhétország.hu

Trükk és varázslat 400 éve a Hellbrunni kastélyban

Hihetetlen, de a világhírű vízijátékok látogatói immár 400 éve ugyanazon tréfáknak lehetnek részesei, mint amelyekkel Markus Sittikus hercegérsek mulattatta vendégeit egykor.Titokzatos, misztikus barlangok, víz mozgatta figurák és fura szökőkutak szórakoztatják a látogatókat a kastély és a park minden szegletében. 

A mindössze hét évig tartó hivatali időszaka alatt (1612–1619) Markus Sittikus salzburgi érsekherceg a Hellbrunni kastéllyal egy egyedülálló gyöngyszemet hozott létre Salzburgtól délre. A híres olasz építész, Santino Solari csak három év alatt építette fel a csodás vidéki rezidenciát, amely csillogásban és nagyvonalúságban egyáltalán nem marad el olasz társaitól. A kastély és díszes termei, a varázslatos park, valamint az egész világon egyedülálló trükkös vízi játékok Hellbrunnt a barokk életöröm, a vidám ünnepségek és a kulturális események különleges helyszínévé varázsolták.

 

Hihetetlen, de a világhírű vízijátékok látogatói ma is ugyanazon tréfák részesei lehetnek szinte változatlan formában, mint amelyekkel Markus Sittikus hercegérsek mulattatta vendégeit egykor: titokzatos, misztikus barlangok, víz mozgatta figurák és fura szökőkutak szórakoztatják a látogatókat a kastély és a park minden szegletében. Fény és árnyék játéka, ijesztő és mulatságos jelenségek - az építő és tervező művészek fantáziája egyszerűen nem ismert határokat.Hellbrunn kastélyát igen ritkán használták érseki székhelyként: a díszes termek és a különleges vízi játékokkal tarkított, varázslatos kert a kezdetektől fogva ünnepségek, előadások, kulturális rendezvények helyszínéül szolgáltak.

 


Hellbrunn 2015-ben ünnepli fennállásának 400. évfordulóját. Ebből az alkalomból a kastélyban új kiállításokat alakítanak ki több egymást követő lépésben (2014 telétől egészen 2016-ig). A 2015. áprilisi szezonnyitóra a kastély három termét alakítják át. Az itt látható kiállítások „Markus Sittikus világát” mutatják be három különböző nézőpontból: uralkodás, alkotás és értelmezés. A kiállítások Markus Sittikus életét ismertetik meg a látogatókkal, akik akár egy rövid kerti sétára is vállalkozhatnak, ahol még többet tudhatnak meg a hercegérsek életéről, személyiségéről és koráról. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play