TOP 10 osztrák nyaralóhelyek

2015. július 13.

print Hetedhétország.hu

TOP 10 osztrák nyaralóhelyek

A Kurier osztrák napilap megkérdezte olvasóit, hogy melyek a legkedveltebb nyári üdülőhelyek Ausztriában. Dobogós helyezést a nagy múltú üdülőhelyek értek el.






4. A biedermeier nyaralóhely: Baden bei Wien



Rádium tartalmú, kénes gyógyvízének köszönhetően Baden bei Wien az Osztrák-Magyar Monarchia legelőkelőbb gyógyüdülőhelye volt.

 

Baden mozgásszervi betegségekre jó gyógyvizét már a rómaiak is ismerték és használták. Évszázadok során királyok, császárok, hercegek grófok, arisztokraták mellett zenészek, írók, művészek százai gyógyultak ill. nyaraltak a városban.


Mátyás király is itt gyógyítatta magát, később Mária Teréziának köszönhetően a főnemesi körökben is divatba jött Badenbe utazni.

1804 és 1834 között a Habsburg császári család nyári üdülőhelye lett, Ferenc császár és udvartartása minden nyarat itt töltött. Az uralkodót követve hamarosan megérkeztek az arisztokrácia és a művészvilág képviselői is, sorra építve a máig megőrzött tipikus biedermeier városképet meghatározó elegáns nyári palotákat. Ekkor épültek a ma is látható fürdőépületek.


Beethoven több nyarat Badenben töltött. Itt komponálta az Európai Unió himnuszát, az Örömódát.

Az Európa egyik leghíresebb játékkaszinójáról is híres város Bécsből könnyen megközelíthető. Az Opera mellől induló Badener Bahn villamos egy óra alatt Baden központjában van.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play