Pénteken kezdődik a lutzmannsburgi Borünnep

2015. július 27.

print

Pénteken kezdődik a lutzmannsburgi Borünnep

Pénteken kezdődik a locsmándi/Lutzmannsburg Borünnep, mely az idén is nemzetközi lesz: a helyi pincészetek mellett magyar, szlovák, szlovén és német borászok is kóstolásra kínálják kékfrankos boraikat. A borhoz kapcsolódó keretprogramok négy napon át kínálnak gasztroélvezeteket és szórakozást a bort ismerő és a borok iránt érdeklődőnek.

Pénteken kezdődik a locsmándi/Lutzmannsburg Borünnep, mely az idén is nemzetközi lesz: a helyi pincészetek mellett magyar, szlovák, szlovén és német borászok is kóstolásra kínálják kékfrankos boraikat. A Borünnep - kékfrankos kóstolóval, Ízek vásárával - augusztus 7-10-ig tart.

 


Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, augusztus 7.-én, 19:30 órakor kerül sor. A borhoz kapcsolódó keretprogramok négy napon át kínálnak gasztroélvezeteket és szórakozást a bort ismerő és a borok iránt érdeklődő vendégeknek és családoknak.

Szombaton délelőtt izgalmas keretprogram vár az érdeklődőkre, Locsmándon kerül megrendezésre az 54. Tartományi Ifjúsági Szántó Verseny döntője.

Este 18:00 órakor lesz a a kékfrankos kóstoló, melyre előzetes jelentkezés szükséges. A locsmándi és a vendég borászok közös, kommentált borkóstolóra hívnak: az érdeklődők megismerhetik a különböző kékfrankos bortermelő vidékek sajátosságait, a különböző országok és régiók kékfrankosainak árnyalatait, évjáratait, fajtajegyeit továbbá a locsmándi borok sajátosságait és potenciálját.

 


Vasárnap, augusztus 9.-én 17:00 órától az Ízek vásárával egészül ki a Borünnep. A Slow Food Burgenlanddal közösen, locsmándi és környékbeli kézműves élelmiszer-készítők hívnak kóstolóra és bemutatóra. Bemutatkoznak a szomszédos országok őstermelői is, regionális és szezonális termékeikkel. Többek között lekvárok, pesztók, friss kenyér, Turopolje-sertéshús specialitások, vadhús-kolbász, gesztenyés- és diósfinomságok, olajok, méz, mustár, stb.

A vasárnap a sportról is szólni fog: 14.00 ától kerül sor a 30. Nemzetközi ASKÖ-ARBÖ Ifjúsági Kerékpárverseny csapatidőfutamaira.

A legkisebb látogatókra „Kékfrankos-detektív-kvízjáték“ vár meglepetés-díjakkal.

A locsmándi Borünnep utolsó napja, az úgynevezett Korhelyhétfő/Blauer Montag már-már legendás. Évről-évre egyre többen élvezik a „Dorfanger“ – a falu parkjának egyedülálló környezetét és hangulatát a park óriás, megvilágított fái alatt.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play