Az osztrák Alpok csúcsai grandiózus élmény mindenkinek

2017. június 17.

print

Az osztrák Alpok csúcsai grandiózus élmény mindenkinek

Az Alpok látványa és a tiszta hegyi levegő élvezete fáradozás nélkül is elérhető a hegycsúcsokra vezető kényelmes osztrák hegyi vasutakkal.Ausztriában nem csupán a jó erőnlétű hegyimádók élvezhetik a felhők felett kitárulkozó szabadság érzését: hála a modern felvonóknak, bármilyen életkorú és teljesítőképességű vendég is eljuthat a hegycsúcsokra. Itt az Alpok panorámája tárulkozik fel, bepillanthatunk a hegyek gyomrába, a kiépített élményvilágokban pedig az alpesi természet valamennyi részletébe.

 

Izgalom a Dachstein-gleccseren


Már a felvonó kabinjában felfelé utazva nagy örömmel várjuk az érkezést, miközben a tágas panorámaablakokon át az egyre közeledő hófehér hegycsúcsok látványa tárulkozik fel előttünk. A hegycsúcsra érve a látogatók – közvetlenül a felvonó hegyállomása mellett – a Skywalkot keresik fel. Távcsővel szemlélve felismerhetjük az ország impozáns hegycsúcsait felvonultató hegyláncokat – például a Großglocknert, a Hochköniget és a Großvenedigert. Aki a bátorságát is próbára akarja tenni, átsétálhat a függőhídon, amely mintha néhány száz méterrel a szakadék felett lebegne. A vendégek az időjárástól függően leláthatnak a völgybe vagy megtapasztalhatják, milyen érzés egy felhő kellős közepén állni.

Még ennél is nagyobb mértékben kell félretenni ösztönös félelmeinket, ha a „semmibe vezető lépcsőre” merészkedünk: a 14 lépcsőfok egy üvegpadlós platformra vezet, ahonnan a látogatók a Dachstein éles hegygerincére pillanthatnak. A gleccser szívében kiépített jégpalota kristálytiszta jégből készült és a megvilágított szobrok varázslatos légkört teremtő tárháza.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play