Nyári programok Bécsben

2017. június 30.

print Eurocomm-PR

Nyári programok Bécsben

Annak sem kell lemondania a kultúráról és az izgalmas programokról Bécsben, aki a nyári hónapokban múzeumok helyett nyüzsgésre és friss levegőre vágyik. Szabadtéri filmvetítések, fagyi- és popfesztivál, koncertek, különleges városnéző séták várják az osztrák fővárosba látogatókat.

Mint pillangó a molylepkétől, annyira különböznek egymástól a Popfest fellépői, akik normális esetben sosem szerepelnének egy programfüzetben. A Karlsplatzon és környékén 2017. július 27. és 30. között megrendezett ingyenes popfesztivál zenei kínálata a reggae-től a tiroli dialektuson és rapen át a világzenei folklórig a műfajok teljes vertikumát felöleli. Fellép többek között a Mono & Nikitaman, Salute, Scheibsta & die Buben, a Flut, Ankathie Koi és Der Nino. 

Mivel Bécsben igazi kultusza van a fagylaltnak, idén is sikerre van ítélve a Vienna Ice Cream Festival, amelyet 2017. július 8-9-én tartanak az Augartenben. A második alkalommal megrendezett fagyifesztiválon 25 szalon mutatja be kreációit, közöttük olyan nagy hagyományokkal rendelkező házakkal mint az Aida vagy a Bortolotti. De természetesen ott lesznek olyan feltörekvő újoncok is mint a Sweet Hell, ahol nemcsak a fagylalt, de még a tölcsér is helyben készül. 

Nagy nevek, nagy produkciók minden műfajból – ez a receptje az osztrák főváros egyik legkedveltebb nyári kulturális fesztiváljának, a Rathausplatzon megrendezett Wiener Film Festivalnak. A bécsi Városháza barokk kulisszái előtt felállított 300 négyzetméteres kivetítőn 2017. június 30. és szeptember 3. között híres operákat, operetteket, hangversenyeket, balettelőadásokat, kortárs táncprodukciókat, pop- és dzsesszkoncerteket láthat és hallhat a közönség például Anna Netrebkoval, Plácido Domingoval, Zubin Mehtával, a Bécsi Filharmonikusokkal, Leonard Cohennel és a Rolling Stonesszal. 

Júliusban és augusztusban, csütörtökönként egyórás zongorakoncerttel színesíti programját a Mozarthaus Vienna. Elsősorban olyan darabokat mutatnak be, amelyek a helyszínen, a híres zeneszerző bécsi otthonában, a Domgasse 5-ben születtek. A 16 órakor kezdődő koncertekre külön programként vagy a múzeumlátogatás lezárásaként is el lehet látogatni, a jegyek 25 illetve 29 euróba kerülnek. 

Mindenki talál a hangulatának és ízlésének megfelelő szórakozást a MuseumsQuartierban, ahol egészen őszig koncertekkel, mini hajók versenyével, golfpályaként is funkcionáló szoborparkkal, kortárs tánc- és irodalmi fesztivállal, szabadtéri filmvetítésekkel és kombinált tárlatvezetéssel töltik meg a nyarat. 

Friedensreich Hundertwasser leghíresebb bécsi építészeti alkotásai mellett – mint a spittelaui szemétégető, a Hundertwasserhaus, a Village vagy a Kunst Haus Wien – a művész műtermi lakását is megnézhetik azok, akik beneveznek a "Hundertwasser nyomában" elnevezésű sétára. A körülbelül 2,5 órás városnézés a Schwedenplatzról indul minden hónap első hétfőjén és második, harmadik szombatján. A 29 eurós jeggyel a Hundertwasser Múzeumba és a művész lakásába is be lehet menni, mely a múzeum tetőterében található.

A szagos oldaláról fedezhetik fel az oszrák fővárost a "Smells Like Wien Spirit" városnéző séta résztvevői, akik egy nyilvános vécénél kezdenek, beleszagolnak az U6-os metróvonal – nem mindenhol illatos – levegőjébe, a fiákerlovak hagyatékába, hogy aztán kellemesebb helyeken folytassák a túrát. Az Ottakringer Sörfőzdénél, a Manner nápolyigyárnál, kávéházakban, gyógyszertárakban, kolbászosstandoknál és természetesen a környező hegyekben. A négyórás séta közben a résztvevők megtudhatják, miként változik a város illata az évszakokkal, és hogy Bécs nem is olyan büdös. Az angol és német nyelven is megtartott séta 5 euróba kerül, a következő időpont 2017. július 7. 

Aki nagyon belejött a szaglászásba, az Bécs csatornarendszerében folytathatja a rendhagyó városnézést. A 3. Mann Tour keretében az érdeklődők az azonos című filmklasszikus apropóján, a penicillincsempész Harry Lime nyomába eredve ismerhetik meg a város alatt elterülő földalatti világot. Májustól októberig óránként indulnak csoportok, a részvétel díj 10 euró. 

Aki szereti a strandröplapdát, annak Bécsben a helye 2017. július 28. és augusztus 6. között! A Duna-szigeten rendezik meg ugyanis a FIVB Strandröplabda Világbajnokságot. A 16 ezer négyzetméteres arénában a világ 48 legjobb női- és férfi válogatottja küzd majd az egymillió dolláros díjazású világbajnoki címért. 216 mérkőzés, forró hangulat és rengeteg kísérőprogram várja a látogatókat. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play