A Schladming-Dachstein családi sírégió idei újdonságai

2018. november 14.

print Hetedhétország.hu

A Schladming-Dachstein családi sírégió idei újdonságai

Idén a Schladming-Dachstein sírégió a családokat helyezi a középpontba.

A gyermekek igényeire szabott speciális ajánlatok könnyítik meg a sísport elkezdését. A Schladming-Dachstein régióban a családok egyrészről kihasználhatják a gyermekekre szabott szórakozási lehetőségeket és hegyi sípályákat, másrészről támaszkodhatnak a 15 síiskola tapasztalatára.

Újdonság 2018/19 telétől: a Hopsi-Express

A 211 m hosszú ferde felvonóval a Planai-on állandó összeköttetést biztosítottak a meseréti kunyhó körüli Hopsiland és a Planai kötélpálya felső állomása között. A Hopsi-Express óránként 320 embert képes felvinni. A gyermekes családok gyorsan, biztonságosan és kényelmesen juthatnak fel vele az első síelésekhez ideális terepre.

Gyerekélmény minden mennyiségben

A nyolc nagyvonalúan kialakított "Kali élménypályán" Ramsau am Dachsteinben a gyerekeket játékos formában vezetik be a síelésbe. A Galsterbergen található Pruggernben, a gall sífaluban a gyerekek találkozhatnak Galsterixszel, Bottelixszel, a gallokkal, a rómaiakkal vagy a vaddisznókkal.

Stoderzinkenben a gyermekeknek kialakított hóvilág nyűgözi le a látogatókat napos fekvésével, kitűnő áttekinthetőségével és természetes hóbiztosságával.

A Fageralm 3 gyerekpályát ("viking útvonal", "Fagerwald állatai" és "indiánösvény") és az "eszkimó világot" kínál a völgyállomás mellett, nagy hókunyhókkal, mászóalagúttal és kézzel készített eszkimó figurákkal. Reiteralm kincskeresésre hívja a gyermekeket 2019 februárjában. Ennek során a Silver Jet hegyi állomás mellett kijelölt havas pályán sok értékes nyereményt tartalmazó kincses ládikót lehet megtalálni és kiásni. Az első "gyermekhinta" és Ausztria leghosszabb szállítópályája, a 176 m hosszú "Krispini Express" várja a gyermekeket és a szülőket. A Planneralm legfiatalabb síelő vendégeit 100 %-ban természetes hóval, valamint egy izgalmas boszorkányos és varázserdővel lelkesíti.

A profik gyors tanulási sikereket garantálnak

Sok módja van a síelés elsajátításának. A legjobban bevált a síiskola. A Schladming-Dachstein régióban a vendégek 15 síiskola szolgáltatásait vehetik igénybe. Főleg a gyermekeknek fontos, hogy az elejétől a megfelelő mozdulatsorokat sajátítsák el. A nagy tapasztalattal rendelkező profi síoktatók a gyerekeknek megfelelő, játékos formában adják át ezeket.

Stájerországi családi síünnep

2018. december 16-án már harmadszor rendezik meg a családi síünnepet egész Stájerországban. A Schladming-Dachstein régió síterepein (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm, Riesneralm) a gyermekek számára rendezett Kids Trophy, Après Ski Party és más programok mellett a résztvevők komoly kedvezményekben részesülhetnek.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play