Ismét Val Thorens-t választották a világ legjobb síterepének

2018. december 14.

print

Ismét Val Thorens-t választották a világ legjobb síterepének

Immár ötödször nyerte el a savoyai Val Thorens a World Ski Awards "Világ legjobb síterepe" címét.Val Thorens, a 3 Vallées sípályarendszer legmagasabb pontja és egyben Európa legmagasabban fekvő sípályájának is számít. A 3 Vallées a világ legnagyobb egybefüggő sípályarendszere, 600 km hosszú összefüggő pályarendszer és 8 síterep alkotja.

Val Thorens az elmúlt években számos beruházással fejlesztette a sílifteket, felvonókat, szálláshelyeket, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az egyik leghóbiztosabb és legnépszerűbb síterepnek számít.

Az ún. "World Ski Awards" díj a "World Travel Awards" egyik alkategóriája, melyet magát a turisztikai ágazat Oszkár díjaként tartanak számon. A kiválasztási folyamatban a világ összes tájáról érkező turisztikai- és síelési szakember vett részt. Illetve több millió on-line szavazat érkezett a nagyközönségtől is. A Világ legjobb új síszállodája (‘World's Best New Ski Hotel’) Fahrenheit Seven Courchevel szálloda lett, illetve a Les Arcs-i Chalet des Cascades nyerte a Világ legjobb új sí Chalet-ja (‘World's Best New Ski Chalet’) címet.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play