Bezártak a világ nagy múzeumai

2020. március 14.

print Hetedhétország.hu

Bezártak a világ nagy múzeumai

Egymás után jelentik be a múzeumok, kulturális létesítmények, hogy bezárnak, felfüggesztik működésüket.Párizsban a nagy francia múzeumok és turistalátványosságok, egyebek mellett a Louvre, a versailles-i kastély és az Eiffel-torony zárva lesznek a következő időszakban.

A Louvre az előre megvásárolt belépőket a visszatéríti.

Az évente 10 millió látogatót fogadó versailles-i kastély múzeuma is bezárta a kapuit, de a kastélypark nyitva marad a látogatók számára.

Az Eiffel-torony miután bezárt, a vezetőség jelezte: remélik, "nagyon hamarosan ismét kinyithatnak, amint az egészségügyi helyzet ezt lehetővé teszi".

Szintén bezárták Madridban a legnagyobb múzeumokat. Miután a spanyol kormány elrendelte az ezer főnél nagyobb, zárt helyen megtartott tömegrendezvények felfüggesztését, a kulturális tárca úgy döntött: átmenetileg bezárja a felügyelete alá tartozó múzeumokat, színházakat, koncerttermeket és egyéb, látogatható műemlékeket.

A döntés olyan turistalátványosságnak számító intézményeket érint, mint például az El Prado, a Thyssen-Bornemisza és a Zsófia királyné Múzeum, a királyi palota, illetve az El Escorial.

Az intézkedések a madridi tartomány mellett vonatkozik La Rioja tartományra és a baszkföldi Ávala megyére is. Ezek azok a területek, ahol fokozott a ragály terjedése.

Barcelonában a Sagrada Familia bazilika határozatlan ideig nem fogad látogatókat.

A Valenciában március elseje óta zajló, hagyományos téltemető Fallas ünnepséget is felfüggesztették, és az elmaradt programokat várhatóan július közepén tartják meg.

Rómában április 3-áig a Szent Péter-bazilikát és az előtte levő teret lezárták a turisták előtt, beleértve a korábban lefoglalt vezetett látogatásokat is. Korábban a Vatikán lezárta a Vatikáni Múzeumot is. A kevés turista egyedül annak örül, hogy nincs forgalom és tömeg, s teljesen egyedül állhatnak a bezárt római Colosseum előtt.

New Yorkban bezárták a Modern Művészetek Múzeumának (MOMA) valamenyi kiállítását, a Metropolitan operaház pedig március végéig felfüggeszti az előadásait és a próbákat is.

Bécsben bezárt a Bécsi Zene Háza, a Mozarthaus Vienna, a Bécsi Zsidó Múzeum, illetve több jelentős színház, de a Wiener Stadthalle is ide tartozik. Ezek a létesítmények áprilisig zárva tartanak, az előadások elmaradnak. A Leopoldmuseum és az Albertina szintén nem fogad látogatókat.

Nem nyit ki a többi állami intézmény sem, többek között a Schönbrunni Kastély és Állatkert, a Kunsthistorisches Museum.

A bécsi Szent István-székesegyház is bezárta kapuit a turisták előtt, 100 főig ugyanakkor a hívek bemehetnek a székesegyházba, de az áldozás, a kézfogás, valamint a szenteltvíz használatától tartózkodiuk kell.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play