Burgenland fürdőtavai: Mind tiszták, kiválóak csobbanásra

2021. július 20.

print Hetedhétország.hu

Burgenland fürdőtavai: Mind tiszták, kiválóak csobbanásra

Burgenlandban 20 fürdőhelyet vizsgáltak, és mindegyik kiváló minősítést kapott.





Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 30 európai ország 22.295 fürdővizét hasonlította össze, és elsősorban két kólibaktérium jelenlétét vizsgálták, amelyek az egészségre ártalmasak lehetnek. Az Európában vizsgált fürdőhelyek közel 85 százaléka a kitűnő minősítést kapta, de Cipruson, Ausztriában, Máltán, valamint Görögországban és Horvátországban található a legtöbb kiváló minősítésű fürdőhely.

Ausztriában 261 fürdőt vizsgáltak, amiből 260 kiváló és jó minősítést ért el. Egy fürdő sem kapott rossz vagy elégséges minősítést, így az osztrák fürdők 100%-a megfelel az EU előírásainak. 

Burgenlandban 20 fürdőhelyet vizsgáltak, és mindegyik kiváló minősítést kapott.

Burgenland számos fürdőhelyet kínál, kezdve a Fertő tóval, ahol 21 fürdőhely közül választhatunk. A sekély vizű tó alacsony vízállása az elmúlt időszakban problémákat okozott, de hosszú távon osztrák és magyar szakemberek is dolgoznak a megoldáson. A rendkívül száraz tavasz miatt a vízszint rekord alacsony, legutoljára 1965-ben volt erre példa. Szakértők arra figyelmeztetnek, ha marad a szokatlan időjárás, és állandósul az alacsony csapadékákátlag, a sztyepptó belátható időn belül teljesen kiszáradhat.

A Ritzing-i fürdőtó (Récény) a kisgyermekes családok számára kitűnő választás lehet élménycsúszdáival, játékaival.

A kaboldi (Kobersdorf) fürdőhely természetvédelmi területen fekszik, így kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

Markt St. Martin (Sopronszentmárton) tófürdő érdekessége, hogy a víz tisztítása természetes úton növények és kvarchomok által történik.

Dél-Burgenland felé haladva találjuk a Rechnitz (Rohonc) tavat, amely hűs vize a legmelegebb nyári napokban sem melegszik fel, mivel hegyi források táplálják.

A Rauchwart (Ráborti) tavon a szörfözést is kipróbálhatják az extrém sportok kedvelői, a közelben lévő Königsdorfi (Királyfalvai) tófürdő is több sportolási lehetőséget kínál azoknak, akik a napozás mellett aktívan szeretnék eltölteni szabadidejüket.

Még több burgenlandi fürdőtavat találhatsz itt.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play