Világújdonság adrenalinbomba nyílt a stájer Alpokban

2020. augusztus 4.

print Hetedhétország.hu

Világújdonság adrenalinbomba nyílt a stájer Alpokban

800 méter száguldás és sikítás az erdei hullámvasúton.





Gröbmingben a Flying Coaster a hullámvasút és Flying Fox keresztezéséből egy igazán érdekes adrenalinbomba született: 40 km/h sebesség, 800 méter sín, 100 méterrel a föld felett.

Az abszolút világújdonság abban rejlik, hogy ellentétben más hasonló szórakoztató eszközökkel, itt a Flying Foxot nem fákra, hanem acéltartókra függesztették fel. Az alumíniumcső szerpentin alakú, és a hullámvasúthoz hasonlóan felfelé és lefelé halad az erdőben. A sebesség és az irányváltozások miatt váratlan centrifugális erők lépnek fel, amelyek garantálják a sikítást.

A Flying Coastert két és fél évig fejlesztették, majd tesztelték. Csak néhány napja nyílt meg és máris nagyon népszerű (8 éves kortól, egy felnőtt jegy 25 euró).

Gröbmingben nem ez az egyetlen kaland, a Stoderzinkenen található Zipline drótkötélpálya a legnagyobb ilyen jellegű létesítmény egész Európában. A gröbmingi kalandpark pedig Ausztria legnagyobb alpesi kötélparkja. Az új Flying Coaster összeköti a Zipline alsó végállomását a gröbmingi kalandparkkal.

A Gröbmingből alpesi úton elérhető Stoderzinken (2048 m) könnyű megközelíthetősége miatt népszerű kirándulóhely.

(Címlapfotó: FlyingCoaster/Christoph Huber)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play