Időutazó fekete ruhák New Yorkban

2020. november 2.

print MTI

Időutazó fekete ruhák New Yorkban

Az elmúlt 150 év divatját bemutató tárlat nyílt a New York-i Metropolitan Múzeumban.





Az elmúlt 150 év divatján végig kalauzoló kiállítás nyít a New York-i Metropolitan Múzeumban (Met), ahol mások mellett Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Donna Karan és Vivienne Westwood által tervezett ruhákat vehetnek szemügyre a látogatók.

Az intézmény fennállásának 150. évfordulóját ünneplő About Time: Fashion and Duration elnevezésű tárlat Henri Bergson francia filozófus időelméletét alapul véve mutatja be, hogy a ruhák miként generálnak olyan időbeli asszociációkat, amelyek egybeolvasztják a múltat, a jelent és a jövőt.

A február 7-ig látogatható tárlaton szereplő tárgyak többsége a The Costume Institute gyűjteményéből származik.

A ruhák mindegyike fekete színű, hogy jól látható legyen a sziluettek változása, kivéve a kiállítás legvégén, ahol a Viktor & Rolf divatház 2020-as tavaszi-nyári haute couture kollekciójának egy darabja kapott helyett.

Az újrahasznosított szövetdarabokból készült fehér ruha a divat jövőjét - a közösséget, az együttműködést és a fenntarthatóságot - szimbolizálja.

A Met augusztus végén nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt, miután csaknem hat hónapig zárva volt a koronavírus-járvány miatt.

A múzeumban negyedére korlátozták a megszokott látogatószámot, gyakoribb lett a takarítás és mindenki számára kötelező a maszkviselés, valamint a távolságtartás.

(Nyitókép: Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben c. filmben (c) wikipedia)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play