A finnországi Lahti Európa zöld fővárosa 2021-ben

2020. december 27.

print Hetedhétország.hu

A finnországi Lahti Európa zöld fővárosa 2021-ben

Európai Bizottság Lahti-nak adta az elismerést a kerékpárutaknak, a természet iránti szeretetnek és a környezeti iránti elkötelezettségnek köszönhetően.

A finnországi Lahti nyerte el a 2021-es Európa Zöld Fővárosa címet, mert a levegőminőség javításában, a megfelelő hulladékkezelésben, a fenntartható gazdasági növekedésben és a környezettudatos innovációban kiemelkedő eredményeket ért el.

"Lahti rendelkezik a megfelelő hitelességgel és szenvedéllyel, hogy felelősséget vállaljon és inspiráló vezetővé váljon a nemzetközi színtéren"

- közölte Karmenu Vella környezetpolitikáért felelős uniós biztos.

Az Európai Unió 350 ezer euróval járul hozzá a 2021-es programok szervezéséhez.

A 120 000 lakosú Lahti körülbelül száz kilométerre található a design fővárostól, Helsinkitől, és igazi paradicsom azok számára, akik szeretik a túrázást, a természetet, a szabadban való tartózkodást és a fenntartható nyaralást. 

A 2010-ben létrehozott Európa Zöld Fővárosa címet minden évben olyan város tölti be, amely úttörő a környezetvédelemre tekintettel lévő életmód kialakításában, és különleges erőfeszítéseket tett a környezet és az életminőség javítására, a fenntartható fejlődés megteremtésére.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play