6 világhírű látnivaló, ahol tilos a fényképezés

2023. július 18.

print Hetedhétország.hu

6 világhírű látnivaló, ahol tilos a fényképezés

Mi az első dolog, ha meglátunk egy nevezetességet? Természetesen egy fénykép. De számos helyen pontosan ez az, ami tilos.





Sok utazó ismeri a helyzetet: elmész egy nevezetességhez, és azonnal kattogni kezdenek a fényképezőgépek, mert meg akarod örökíteni a pillanatot az utókornak vagy a közösségi médiának. Amit kevesen tudnak: egyes világhírű látnivalóknál tilos fotózni. Melyek ezek? 6 helyet mutatunk, ahol szigorúan tilos fényképeket készíteni.

Párizs: Eiffel-torony

Párizs, Franciaország, Város, Városi, Eiffel-Torony

Ha éjszaka fotózzod az Eiffel-tornyot, óvatosnak kell lenned. Legalábbis, ha a közösségi médiában akarod megmutatni őket.

Az ok: az Eiffel-torony megvilágítása 1985 óta szerzői jogvédelem alatt áll. Tehát: fotózni szabad, de a fotók használata gyorsan problémássá válhat az Insta, a fotófelhők és hasonlók idején.

Agra: Taj Mahal

A Taj Mahal szintén a városnézés egyik fénypontja, és több ezer kép kering róla az interneten. A komplexum belsejét azonban tilos fényképezni.

A turistáknak a belépéskor le kell adniuk a fényképezőgépeket és az állványokat. Ezenkívül a mobiltelefonokat ki kell kapcsolni, vagy legalábbis el kell némítani, hogy megőrizzék a csendet a szent csarnokokban. Eddig csak néhány hivatásos fotósnak engedélyezték, hogy képeket készítsen a Taj Mahal belsejében.

London: Westminster apátság

Big Ben, Westminster, London, Anglia, Temze

Ez Anglia leghíresebb temploma, ahol számtalan brit királyi család tett fogadalmat. Természetesen kívülről nem okoz gondot a fényképezés, de a templom belsejében nem szabad fényképezni.

Az egyház honlapja szerint az embereknek inkább a templom szépségét kell élvezniük, mintsem a legjobb téma hajszolniuk.

London: Trafalgar tér

London, Trafalgar Tér, Négyzet, Építészet, Város

Egy újabb nevezetesség Londonban, amelyet tilos egyszerűen lefényképezni. Közvetlenül a város polgármesterétől kell engedélyt kérni, ha valaki a híres helyszínt és más nevezetességeket akar fotózni.

A jó dolog az, hogy ez a korlátozás csak a hivatásos fotósokra vonatkozik - a turisták büntetlenül fotózhatnak.

Szentpétervár: A borostyánszoba reprodukciója

Utazás, Nyaralás, Turizmus, Szentpétervár, Carskoe Selo

Az igazi borostyánszoba elveszett, de az oroszországi Szentpéterváron található reprodukciója szintén keresett fotómotívum. Ez azonban valójában tilos. A Carszkoje Szeló-i Katalin-palota különleges helyiségében szigorúan tilos fotózni.

A felügyelet ellenére azonban néhány "okos" embernek még mindig sikerül képeket posztolnia róla a közösségi médiában.

Róma: Sixtus-kápolna

Vatikán, Katolikus, Apu, Templom, Őr, Svájc, Épület

Itt található a világ egyik leghíresebb mennyezeti freskója, az Ádám teremtése, de a fényképezés szigorúan tilos. Bárkit, akit ezen kapnak, kizárással vagy akár a fényképezőgép elkobzásával fenyegetnek.

Bizarr: Az Instagramon keringő a kápolnáról készült néhány pillanatfelvétel úgy tűnik, mintha magától Ferenc pápától származna. 

(Fotók: pixabay)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play