A karácsony Bécsben már elkezdődött

2022. július 28.

print Hetedhétország.hu

A karácsony Bécsben már elkezdődött

Öt hónap múlva karácsony, de a bécsi boltokban már árulnak adventi naptárakat és jászolfigurákat.

"Legszívesebben már húsvétkor kitenném az adventi naptárakat"

- mondta Doris Anton a wien.ORF.at-nak. Július 24. óta árul papírból készült karácsonyi üdvözlőlapokat, ajándéktasakokat és hagyományos adventi naptárakat a Belvárosban található papírboltjában.

Míg sok bécsi jelenleg nem akar a karácsonyra gondolni, sok turista él a lehetőséggel, hogy a nyári szünetben karácsonyi cikkeket vásároljon. "Sokan nem ismerik a hagyományos adventi naptárakat, és nem kapnak ilyet a saját országukban" - mondja Anton. Elmondta, hogy különösen a japán és kínai turisták körében nagyon népszerűek a karácsonyi termékek.

A koronavírus-járvány előtt Doris Anton a karácsonyi szezonon kívül az adventi naptárak egyharmadát adta el. Azonban a papírból készült, csokoládéval töltött naptárakat valójában csak a karácsonyi szezonban árulják.

Doris Anton messze nem az egyetlen Bécsben, aki nyáron is kínál karácsonyi termékeket. A Stephansplatzon található Cecconi üzletben például jászolfigurákat és karácsonyi dekorációkat is találhat. Itt egész évben karácsonyfák, karácsonyi angyalok és hóemberek láthatók. Itt is a turisták a fő vásárlók - a karácsonyi szezonon kívül.

Aki karácsonyi cikkeket keres, az a Leopoldstadtban, a Taborstraße-ban található Faschingsprinzben is megtalálja őket - itt a Mikulássapkától a rénszarvasfülekig számos karácsonyi jelmez vásárolható meg. A 17. kerületben, a Schumangasse-ban található hógömbmúzeumban pedig egész évben karácsonyfákkal, angyalokkal és más motívumokkal díszített hógömböket árulnak.

(Címlapfotó: Hógömbök a hógömbmúzeumból (c) Österreich Werbung/Martin Betz)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play