» Horvátország

» Horvátország » Sziszek-Monoszló


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Lonjsko Polje Nemzeti Park az egész Duna-térség legnagyobb védett mocsaras, lápos területe.


A Lonjsko Polje Nemzeti Park a Száva folyó széles kanyarulatában, Sziszek és Nova Gradiska között helyezkedik el több mint 500 négyzetkilométeren. A nemzeti park nemcsak Horvátország, hanem az egész Duna-térség legnagyobb védett mocsaras, lápos területe. Élőhelyet kínál többek között a fehér gólyának, a kanalas gémnek, a rétisasnak, a vadkacsának, az egerészölyvnek, a kormoránnak és olyan veszélyeztetett fajoknak is, mint a kerecsensólyom vagy a cigányréce. 

A nemzeti parkban található Cigoc falu is, ahol csaknem minden ház tetején van gólyafészek. A település 1994-ben elsőként nyerte el az Európai Gólyafalu címet.

Ornitológiai központ

A Lonjsko Polje Nemzeti Parkban 250 madárfaj él, közülük 170 ott is fészkel. A terület költözőmadarak, így a feketególyák fontos megállóhelye is.

Az ornitológiai központ otthona az Oberhofer-Hangi-kúria elhagyatott épülete, ahol helyet kap egy kiállító- és oktatóterem, valamint egy kutatóközpont laboratóriummal. Éttermeket, madárfigyelőket, játszótereket, könyvtárat és egy amfiteátrumot is létrehoznak.Tartomány:Sziszek-Monoszló
Cím:Sisak
GPS: 45° 29′ 19.78692″, 16° 22′ 31.73376″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward