» Magyarország

» Magyarország » Vas


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kőszeg-hegyalja látnivalói.


Asztalkő Fesztivál

Először rendezik meg az Asztalkő Fesztivált Kőszeg-hegyalján

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első ízben az Asztalkő Fesztivált 2023 szeptember első hétvégéjén Kőszeg-hegyalja öt kistelepülésén.

A Bozsokon, Cákon, Kőszegdoroszlón, Kőszegszerdahelyen és Velemben zajló kulturális és gasztronómiai rendezvényen kézműves foglalkozások, színházi előadások is lesznek, illetve interaktív előadások hangzanak el a környezetvédelemről és az egészségmegőrzésről. A Kőszegi-hegység egyik jellegzetes természeti képződményéről, az Asztalkőről elnevezett fesztiválon emellett könyvbemutatók, gyermek művészeti csoportok előadásai, pódiumbeszélgetések és gasztronómiai bemutatók is színesítik a kínálatot.

A fesztivál kezdőnapján pénteken 18 óra 30 perctől Székely János szombathelyi püspök celebrál misét Velemben a Szent Vid kápolnánál, amelyet Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertje követ.

Szombaton kora délutántól a velemi népművészeti udvarban vándorkomédiások szórakoztatják a közönséget, majd a folkszínpadon vasi hagyományőrző néptánc- és népzenei együttesek, kórusok adnak műsort. A megnyitóünnepséget követően este hat órától a Soulwave, majd este nyolc órától a Charlie Band koncertezik.

Vasárnap a folkszínpadon folytatódnak a népzenei és néptánc bemutatók, este pedig a nagyszínpadon a Körmendi Kastélyszínház társulata a Falu rossza című népszínművet adja elő.

Kőszegdoroszlón szombaton délelőtt a helyi közösségi ház udvarán lesznek interaktív előadások, beszélgetések a környezetvédelemről, a természetvédelemről, az egészség megőrzésének fontosságáról, ugyanitt kézműves foglalkozásokba is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, illetve kísérő programként e-bike túra és vezetett gyalogos túra is indul Kőszegdoroszló és Kőszeg között.

Kőszegszerdahelyen mindkét napon gyermekszínpadi programokkal, bábelőadásokkal, gyerektáncházzal és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, Bozsokon a Sibrik-kastélyban pedig színészekkel és sportolókkal lesznek pódiumbeszélgetések.

A Cáki Pincesor Szabadtéri Múzeum a hétvégén "gasztroudvarrá" alakul, ahol szombaton többek között Majthényi László, a Vasvármegyei Közgyűlés elnöke mutatja be a Vasi ételek, illetve a Vad- és halételek a nyugati végeken című könyveit.

Vasárnap délelőtt ugyanitt a látványkonyhában meghívott séfek sütnek és főznek, valamint kóstolóval egybekötött bemutatót tartanak, este pedig a kis színpadon a Kellene Kis Kert elnevezésű formáció zenél majd.Tartomány:Vas
Település:Velem
GPS: 47° 20′ 43.97208″, 16° 29′ 37.79304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward