» Magyarország

» Magyarország » Vas


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cák a magyar-osztrák határ mentén, a Kőszeghegyalján lévő kis Vas megyei község. A Soproni borvidék, egyben Magyarország egyik legérdekesebb boros színfoltja az alpokaljai Cák falu melletti gesztenyésben elterülő pincesor.
A pincesor bármikor megtekinthető, a házakba bemenni tavasztól őszig lehet, bent lehetőség van a helyi borok megízlelésére, sőt, csoportoknak a cáki gazdák szívesen tartanak bővebb kóstolót is a mesébe illő kulisszák között.

Cáki pincesor

Szabadtéri Néprajzi Múzeumát az ősi műemlék pincesor alkotja. A 18. – 19. századi talpgerendás, boronafalú, előreugró tetőszerkezetű, zsúppal fedett épületeket kezdetben bor, majd később gyümölcs tárolására használták.

A 19. században épült mintegy 20 hófehérre meszelt, zsúpfedeles présházból nyolcat a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága korábban felújított, ezek ma skanzenként üzemelnek.

Szent Péter és Pál templom

Az 1894-ben épült neogót stílusú római katolikus templomból először 1914-ben, majd 1942-ben szerelték le a harangot; valószínűleg mindkét esetben fegyvert öntöttek belőlük. A szelíd dombok közt megbújó település 244 lakosa úgy döntött: adományokból lehetővé teszik, hogy ismét szóljon a toronyban a harang. Ezért az önkormányzattal együtt összegyűjtötték a szükséges pénzt.Tartomány:Vas
Cím:Cák
GPS: 47° 21′ 14.166″, 16° 30′ 48.98736″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward