» Magyarország

» Magyarország » Heves » Mátra


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sástó, Magyarország legmagasabban fekvő tava a Mátrában található. A tengerszint feletti magassága 507 méter.


Mátrafüredtől néhány kilométerre található Sástó. A már távolról is látható 53-m magas kilátó eredetileg fúrótoronyként üzemelt Algyőn. Mátraháza és Mátrafüred között, a sástói kőbánya területén egy gigantikus kalandpark várja az adrenalinfüggőket – többek között a katlant 30 méter magasságban átívelő, 183 méter hosszú függőhíddal és alpesi csúszdával.

Kilátó

A már távolról is látható 40-m magas kilátó eredetileg fúrótoronyként üzemelt Algyőn.

A sástói kilátó 53 méter magas, Romániában gyártották és eredetileg a Szeged melletti Algyőre olajfúró toronynak szánták, de ilyen célra nem használták, mert nem felelt meg a magyarországi szabványoknak. Sástóra kis átalakítás után, 1973-ban került. A korábbi 1961-ben épült 10 m magas fakilátó helyére állították fel. Ne sajnáljuk a fáradságot a feljutáshoz, mert teraszairól gyönyörű kilátás tárul elénk. Tiszta időben még a Tiszáig és a Budai hegyekig is ellátni.

Az első emeleti teraszon a madárfelismerést segítő rajzok és megtapintható faragott madarak, a harmadik emeleti teraszon a látnivalók beazonosítását megkönnyítendő feliratos tájképek és távcső találhatók.

Érdemes a közeli kalandparkba is ellátogatni, valamint a sárga + jelzésen a Rákóczi-forráshoz kirándulni, majd onnan a sárga sáv jelzésen a Muzsla kilátót is útba ejteni.

Belépő a Kilátóba:
14 éves kor felett: 400 Ft/fő
2-14 éves korig: 200 Ft/fő
(0-2 éves korig ingyenes)

Kalandpark, bobpálya

A Mátra Bob Sástó, Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája. A mintegy 940 méter hosszú pályán az elérhető maximális sebesség 42 km/óra.

Csónakázó-tó

Csónak kölcsönzés: 1000 Ft/csónak/30 perc

Libegő

A libegő Mátrafüred-Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal. A libegő 438 méteres távolságot és 50 méter szintemelkedést áthidalva egyszerre 124 személy szállítására alkalmas. A felvonó különlegessége, hogy a kötélzet és a talaj között mért legnagyobb magassága a szokásos 13-14 méterhez képest egy rövidebb szakaszon eléri a 17 métert. Tartomány:Heves
Település:Mátrafüred
Cím:Sástó
GPS: 47° 50′ 37.46472″, 19° 57′ 33.291″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward