» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok 2023

2023. október 6.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon szüreti felvonulással, koncertekkel és borkóstolókkal várják a szervezők a látogatókat a tokaji aszú idén 950 éves névadó városában.


Pénteken kezdődnek a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, amelyeken szüreti felvonulással, koncertekkel és borkóstolókkal várják a szervezők a látogatókat a tokaji aszú idén 950 éves névadó városában.

Az esemény honlapja szerint a település 1932 óta tartja meg a rendezvényt, amelynek célja többek között Tokaj kulturális hagyományának ápolása és a "világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása".

A szervezők bíznak benne, hogy sok látogatót vonz majd a fesztivál, hiszen minden korosztály számára biztosítanak programokat. Lesz szüreti felvonulás a helyi nevelési-oktatási intézmények és a hagyományőrző csoportok közreműködésével, de egy szőlőösszeadási ceremónián is részt vehetnek a látogatók.

A Bortér Tokaj-hegyalja boraival, a gasztrosétány finom ízekkel, míg a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. A sétálóutcában térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi programok szórakoztatják majd a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

A Tokaj 950 névre keresztelt nagyszínpadon változatos zenés programok és koncertek várják a különféle zenei stílusok kedvelőit: pénteken mások mellett a Konyha Zenekar és a Parno Graszt, szombaton a Vivat Bacchus és a The Biebers, míg vasárnap a Margaret Island ad koncertet.

A kisszínpadokon - a szüreti teraszon és a borteraszon - szombaton és vasárnap többek között a Musical Trips Trio, Ursu Gábor gitárművész és az Acoustic Guitar Caffe szórakoztatja a közönséget.

Külső, alternatív helyszíneken is lesznek programok és nyitott pincék. A Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pincében St. Martin lép fel, de az Óvárborozóban is lesznek koncertek és élményfestés. A Tokaj-Hegyalja Egyetem tokaji mezőgazdasági technikumában szombaton egész napos, szüreteléshez kapcsolódó családi programokkal készülnek a szervezők.

A 2023. október 6.-8. között megrendezett Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok programjai ingyenesen látogathatók.Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Település:Tokaj
GPS: 48° 7′ 24.79224″, 21° 24′ 41.0022″
Időpont:2023. október 6.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward