» Svájc

» Svájc » Ticino » Lago Maggiore


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A főtéren késő estig partihangulat uralkodik, az iglukban forralt bort szolgálnak fel, míg a vásári standoknál helyi finomságok, például karácsonyi kuglóf kapható. Az advent Tessinben mindig különleges élményeket tartogat.


Az enyhe éghajlatnak köszönhetően Svájc legdélebbi kantonjában – amelynek atmoszféráját meghatározza Olaszország közelsége is – sokáig lehetőség van szabadtéri programok megrendezésére.

A locarnói Piazza Grande a karácsonyi időszakban is meghatározó szerepet tölt be a város életében. A nyáron a híres locarnói filmfesztiválnak és a Moon and Stars elnevezésű koncerteknek helyet adó, festői téren korcsolyázók róják a köröket. Az óriási jégpálya szélén elhelyezett iglukban gasztronómiai ínyencségek kaphatók, míg a szabadtéri színpadon zenei együttesek gondoskodnak késő estébe nyúlóan a vendégek szórakoztatásáról. A Locarno on Ice idején a piazzán ugyanaz a nagyszerű hangulat uralkodik, mint egész nyáron.

Nincs ez másként Luganóban sem. Tessin kanton legnagyobb városában a 37 napos Natale in Piazza programsorozattal ünneplik a karácsonyt. A program egyik fénypontja a háromdimenziós fény-, hang- és színjáték, amely díszes ruhába öltözteti a Piazza Riformán álló városháza homlokzatát. A vendégek további szórakoztatásáról dzsessz- és gospellkoncertek, hagyományos karácsonyi vásár, illetve a belvárosban számos vásárlási lehetőség és a gyermekek számára kialakított mesebirodalom gondoskodik. Szilveszterkor pedig nagyszabású fény- és lézerbemutatóval köszöntik az újévet, és hajnali fél egytől a Vanini cukrászda hagyományos lencselevest szolgál fel az ünneplőknek, hogy senki ne kezdje korgó gyomorral az Újévet.

Az adventi időszak állandó kellékei továbbá a tessini falvakban felállított betlehemek: a művészek, magánszemélyek és iskolai osztályok által gyakran egészen egyedi módon megálmodott és létrehozott szoborcsoportok az utcákat és tereket díszítik. A legnagyobb hírnévre e téren a Lago Maggiore partján található Vira Gambarogno tett szert, ahol a Presepi a Vira keretében kiállított több mint harminc betlehemi alkotás egészen egyedülálló karácsonyi hangulatot teremt. A legszebb installációk díjakat is nyernek, a zsűrit pedig a látogatók alkotják, akik maguk választhatják ki kedvenceiket.Tartomány:Ticino
GPS: 46° 19′ 54.2424″, 8° 48′ 1.63044″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward