» Svájc

» Svájc » Valais » Zermatt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az olasz határ közelében fekvő, a Zermatt-völgy feletti 1620 méteres magasságban elhelyezkedő kis hegyi falu, Grächen síterepe egy igazi családias hely, ezt bizonyítja az is, hogy 2012-ben elnyerték a Skiareatest "a legjobb családi síterep" kitüntetését.


A Matterhorn csak egy kőhajításnyira fekszik a falutól, így amellett, hogy láthatjuk, akár meg is látogathatjuk Svájc egyik leghíresebb hegycsúcsát.

Nyáron a túrázóknak 250 kilométernyi sétaút áll a rendelkezésükre a környéken. Az Alpok legszebb és egyben leghíresebb túraútvonala is itt található, mely Grächent a Zermattal köti össze.

Grächenben feltétlenül ki kell próbálnunk a hegyi felvonó Märchen mesebeli gondoláinak egyikét. A 10 imesebeli gondolát kívülről és belülről egyaránt különböző mesékkel borították. Utazás közben mesét is hallgathatunk.

December 4.: Mikulás-ünnepség, St. Niklaus

St. Niklausban évről évre immár bemutatják a világ legnagyobb Mikulását. St. Niklaus 36,5 méter magas és 350 éves templomtornya alakul át egy hatalmas Mikulássá, amely már a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.Tartomány:Valais
Cím:Grächen
GPS: 46° 11′ 45.66408″, 7° 50′ 31.78032″
Honlap: https://www.graechen.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward