» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Öt festett csontváz rejtőzik egy templom mögött ebben az olasz Alpokban található aprócska faluban.


AVERARA egy aprócska falu a Via Mercatorum mentén: középkori útvonal Bergamót kötötte össze Európa többi részével.

A 13. és 15. század között különösen nagy befolyással bírt a fegyelmezettek (vagy disciplinati) nevű bűnbánó testvériség.

A fegyelmezetteket általában gyanakodva nézték, mivel a test megalázására helyezték a hangsúlyt, ezért gyakran eretneknek bélyegezték őket, de Venturino de Apibus teológus és prédikátor népszerűsítette ezt a szélsőséges vallási gyakorlatot a Bergamót körülvevő völgyekben. Ez idő tájt, és a disciplinati mottójával, a "memento mori"-val (emlékezz, hogy meg kell halnod) összhangban, csontvázak portréi kezdtek megjelenni a templomokban, a templomokon és a templomok körül.

Az averarai San Giacomo templom mögött egy nyolcszögletű épület áll. Öt oldalát csontváz díszíti, míg a másik három oldalát nyilvánvalóan átfestették. Az első csontváz mintha egy edényt nézne, a felette lévő írás pedig így szól: "Nézz és könyörülj rajtam, mert szegény és magányos vagyok". Ez az egyetlen jól látható írás az épületen. A második csontváz jobb kezében kulcsot, bal kezében kaszát tart, a harmadik lírán játszik, a negyedik mérleget és kardot tart, az ötödik pedig egy földgömböt (vagy egy gömb alakú csillagászati eszközt) néz, miközben egy szögmérőt tart.

Az épület egy keresztelőkútra hasonlít. A padlón lévő, üveggel burkolt csonka oszlop alátámasztaná ezt az elméletet, mivel ez lehet minden, ami a keresztelőmedencét tartó oszlopból megmaradt. Az azonban nem illeszkedik a képbe (vagy mindenképpen szokatlan), hogy csontvázak díszítsenek egy olyan helyet, ahol újszülötteket keresztelnek. Lehet, hogy a fegyelmezők az újszülötteket arra akarták emlékeztetni, hogy meg kell halniuk? Lehetséges. Lehet, hogy a festmények azután készültek, hogy az épületet keresztelőhelyként már nem használták? Szintén lehetséges. Jelenleg még nincs egyértelmű válasz.Tartomány:Lombardia
Cím:Averara
GPS: 45° 59′ 19.24872″, 9° 37′ 53.03352″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward