» Svájc

» Svájc » Ticino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Évente összesen 2300 óra napsütés teszi Locarno-t Svájc legnaposabb és legmelegebb városává. A város olasz stílusú építészete, valamint citromfái és pálmafái különleges hangulatot keltenek. Locarno vibráló központját, a Piazza Grande-t Ticino legszebb terének tartják.


Itt írták alá 1925-ben a locarnói szerződést Nagy-Britannia, Franciaország és a vesztes Németország képviselői.

A locarnói Piazza Grande meghatározó szerepet tölt be a város életében. A nyáron a híres locarnói filmfesztiválnak és a Moon and Stars elnevezésű koncerteknek helyet adó, festői téren télen a korcsolyázók róják a köröket. A Locarno on Ice idején a piazzán ugyanaz a nagyszerű hangulat uralkodik, mint egész nyáron.

A locarnói Piazza Grandén minden év júliusában megrendezésre kerül a Moon & Stars koncertsorozat, amelynek hangulata a rajongókat és a zenészeket egyaránt lázba hozza.

A Piazza Grande minden év augusztusában 10 napra a világ legnagyobb szabadtéri mozijává változik. Az 1946-ban alapított filmfesztivál idején hollywoodi hangulat tölti meg a Lago Maggiore partján elterülő várost. Svájc legnagyobb kulturális eseménye producerek, rendezők és a film szerelmeseinek ezreit vonzza ide a világ minden tájáról. A program során több száz film kerül bemutatásra, amelyek közül a legjobbakat esténként, a Piazza Grandén vetítik le a világ egyik legnagyobb filmvásznára. A fesztivál díjnyertes filmjét az Arany Leopárd-díjjal jutalmazzák.

Sacro Monte della Madonna del Sasso (Locarno/Orselina)

A templom siklóval érhető el.

Funivia e Seggiovia Orselina - Cardada - Cimetta

Funivia Verdasio-Monte Comino

 

Tartomány:Ticino
Cím:Locarno

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward