» Svájc

» Svájc » Vaud » Genfi-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Montreux több ezer méteres hegyek lábánál, a Genfi-tóba nyúló földnyelven helyezkedik el. A partszakaszt a svájci Riviérának is nevezik.


A Genfi (Léman)-tó svájci oldalán, festői környezetben fekvő mintegy húszezer lakosú üdülőváros óragyártásáról és aranyműves iparáról, no meg fesztiváljairól is híres. 

Látnivalók

A 12. században alapított Château de Chillon. (részletek)

Freddie Mercury-szobor.

Ruzo múzeum.

A 2045 m magasan fekvő Rochers-de-Naye csúcsot hegyivasúton lehet elérni Montreux-ből.

Fairmont Le Montreux Palace. Vlagyimir Nabokov összesen 16 éven keresztül - 1961 és 1977 között - élt ugyanabban a szállodában, a mai Fairmont Le Montreux Palace-ban.

Karácsony

A csodálatos karácsonyi ruhába öltözetett Montreux nemcsak a Genfi-tó partján található sétányon felépített hagyományos karácsonyi vásárával kápráztatja el látogatóit. A karácsonyi vásár mellett számos egyéb adventi rendezvény gondoskodik a karácsonyi hangulat megteremtéséről.

A Montreux-i Karácsonyi Vásár (Montreux Noël) az egyik legnagyobb presztízsű adventi esemény a világon.  A vásáron elsősorban a kézműves termékek és az autentikus gasztronómia kapnak hangsúlyos szerepet. Mára a montreux-i vásár nyitva tartásának egy hónapja alatt több mint félmillió látogatót vonz, elsősorban Svájcból, Franciaországból, Olaszországból és Németországból. Ezzel Svájc három leglátogatottabb karácsonyi vásárainak egyike a zürichi és a bázeli mellett.

Montreux-i Jazz Fesztivál

A világ egyik legrangosabb dzsesszrendezvénye, 1964 óta a legrangosabb dzsesszfórum, ahol a blues, a
Rhytm and Blues, s olykor a popzene legjobbjai adnak randevút egymásnak. 

A hagyományosan 16 napig tartó fesztiválon a jazz, a blues, a soul, a rock, a pop és a világzene legnagyobb egyéniségei gyűlnek össze a Genfi-tó partján, az Alpok lábánál fekvő svájci városban.

 


Tartomány:Vaud
Település:Montreux
GPS: 46° 25′ 52.39668″, 6° 54′ 38.44764″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward