» Svájc

» Svájc » Bern


Értékeld Te is:

A város a híres Swatch, Omega, Rolex hazája.


A svájci órakészítés központjaként tett szert világhírnévre Biel városa, ami a Bieli-tó keleti végén fekszik. Biel a legnagyobb svájci város, ahol a franciát és a németet együtt beszélik, a sokszínűség pedig városképre is jellemző.

Történelmi városmagjában 15-16. századi épületeket és szökőkutakat láthatunk, míg az új városrészben a 20. században épült, számos díjat is bezsebelt toronyházak emelkednek.

Látnivalók

Óváros, amely érintetlenül vészelte át a történelem viharos évszázadait.

Taubenlochschlucht, vagyis az a hegyszakadék, amelyen a Suze áttör.

Gyönyörü kilátást nyújtó Magglingen (franciául Macolin)-ház.

Bieli-tó, Szent Péter-sziget. Ez volt az a mesebeli hely, ahová 1765-ben 53 éves korában Jean-Jacques Rousseau menekült a kortársai támadásai elől. Az öreg tölgyfák alatt békére lelt híresség az oka annak, hogy ez a kis ismeretlen természeti csoda ismertté vált. Utólag úgy írt erről a kis csodáról a filozófus, mint élete legszebb helyéről, melyen akár évszázadokig is eléldegélt volna. És ahogyan sétálunk a fák alatt, ahogyan nézzük a vizet, ahogyan hallgatjuk a zenét, úgy részesei lehetünk a Rousseau által is átélt csodának.

Új Múzeum Biel. Az órakészítés egy külön kiállítást is érdemelt, mely során megtekinthetjük az órák történetét, működési elvét, termelési módszereit. A megértést segítik különböző rajzok és filmek is az idegenvezetők munkáján túl. A kiállítás a Rolex történetét is bemutatja a különböző stílusú és korú karórák által.

Omega Múzeum. Az óragyárral szemben található az az épület, mely helyet ad a múzeumnak. Az Omega márka templomaként is emlegetett kiállításon megtekinthetjük az igazi svájci óra történelmét, fejlődését és működését.Tartomány:Bern
Cím:Biel
GPS: 47° 8′ 12.4026″, 7° 14′ 48.44724″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward