» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A művészeti installációként, emlékműként és pihenőhelyként megjelenő platform körbeölel egy öreg fatörzset.


A Marte Marte Architects egy lejtős úton, egy ausztriai vidéki területen egy kis beton kilátóházat épített, ahonnan kilátás nyílik a környező erdőterületre. A Massela-kabin névre keresztelt építmény szimbolikus jelentéssel bír, és az agrárium utáni társadalom kollektív emlékezetét idézi fel. A művészeti installációként, emlékműként és pihenőhelyként megjelenő platform simán körbeölel egy öreg fatörzset, integrálva azt a dizájnba, miközben egy sor betonlépcső finoman vezeti a látogatókat a magjához.

Az utat, amelyen a szerkezet áll, eredetileg Sulz falu építette az 1920-as években, és télen a fát a völgybe szállította, lovak és kézzel vontatott szánkók segítségével. Miután azonban jelentős károkat szenvedett, hosszabb ideig járhatatlan maradt, amíg az 1960-as években a helyreállítási munkálatok újra életre nem keltették. Most a felújított régi fakitermelői útról a Masella-háton található festői pihenőterület különböző szakaszai érhetőek el.

A Marte Marte által tervezett építmény egyfajta művészi kiállítás, tiszteletadás és pihenőhely között helyezkedik el, és egy olyan társadalom közös emlékeit testesíti meg, amely már túljutott a mezőgazdasági gyökereken. A múltban a Masellán egy faházat használtak arra, hogy pihenést és meleget biztosítson a tutajosoknak és a faipari munkásoknak, akik a centrum körül egy padon ülve pihentek.

Bár a kihívásokkal teli mesterség mára már a múlté, az egykori Masella-kunyhó emlékét egy kézzelfogható, egyetlen anyagból készült térbeli szobor őrzi.

Ebben a kompozícióban a csapat két robusztus és szinte elpusztíthatatlan anyag, a beton és a krómacél kombinációja mellett döntött, hogy megőrizze "a havas telek törékeny emlékét, az emberek és az állatok kemény fizikai munkáját, valamint az élet szigorúságát és egyszerűségét". Az építészek szerint a szerkezet térbeli elrendezése egy téli menedékhely emlékét idézi, amely az időben megdermedt, akárcsak a hideg által megállított, elképzelt mozgások.

A Masella-könyv betekintést nyújt a túrázóknak a hely történetébe és a Masella-kunyhóba. A vastag krómacéllemezekre vésett magyarázó szövegek és fényképek mutatják be a múltbeli munkakörülményeket és az emberek életét a nehéz időkben. Absztrakt formája és tartalma révén az újradefiniált helyszín elmeséli saját emlékezetes történetét.Tartomány:Vorarlberg
Cím:Dafins
GPS: 47° 17′ 37.64472″, 9° 41′ 6.59616″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward