» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gleisdorf "napenergia útja" a világon egyedülálló. A városon átvezető, 3,5 km hosszúságú körútvonalon több mint 80 napenergia létesítményt és ezzel kapcsolatos művészi alkotást csodálhatunk meg.


Gleisdorf az energia-régió déli központja, a Rába folyó bal partján, 365 m tengerszint feletti magasságban fekszik a csodaszép kelet-stájer dombvidéken. Már sok-sok éve foglalkoznak itt napenergia kutatással és a megújuló, természetbarát energiaformák lehetőségével.

Gleisdorf "napenergia útja" a világon egyedülálló. A városon átvezető, 3,5 km hosszúságú körútvonalon több mint 80 napenergia létesítményt és ezzel kapcsolatos művészi alkotást csodálhatunk meg. A különböző állomásokon szolár megvilágítású táblák és leírások tájékoztatják a látogatókat.

Az energiaútvonal, mely a nemzetközi "energia-bemutató-útvonal" része is, Gleisdorf vasútállomástól indul és a Gartengassen, Flurgassen át a forumKloster rendezvényközponthoz vezet, majd a Rathhaus mellett elhaladva folytatódik a Nap-iskolának nevezett általános iskolát érintve az alacsony energiájú "Sundays" lakóházakig. Innen visszakanyarodik a túra a város központjában álló szolár-fához és szolár-kúthoz, utolsó állomása pedig az alternatív energiaparkban található.

Nem csak a jövő energiája teszi érdekessé a várost, régi római kori leleteket is találhatunk itt, mint például egy amfiteátrum maradványait és egy ókori kelta-római kereskedelmi központra utaló emlékeket.

Programok a városban
élményjátszótér a városi parkban, Stadtpark
Wellenbad Gleisdorf (részletek)

Üdülési kártya (részletek)Tartomány:Steiermark
Település:Gleisdorf
Cím:8200 Gleisdorf
Honlap: http://www.gleisdorf.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward