» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Chalkidiki


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Poszidi egy kis tengerparti város Kasszandra délnyugati partján, 100 km-re Thesszalonikitől. Itt található a kis félsziget legszebb strandja, az Egeopelagitika (Αιγαιοπελαγίτικα).


A strand egy hosszú homokpadon található, amely mélyen benyúlik a tengerbe. Érdekessége, hogy néha az egyik oldala a szeles, a másik pedig teljes szélcsendben van – itt található Egeopelagitika is.

A homokpad csúcsát fél óra séta elérni, és csak gyalog lehetséges – az elején van parkoló az autóknak. Végig fehér homokos, a sekély és tiszta víz tökéletes a gyerekeknek.

A strandon a található zuhanyzó és öltözőfülke, és rendszeresen takarítják és karbantartják. A homokpad elején megannyi hagyományos taverna és kávézó várja a fürdőzőket.

A fürdést megunva két érdekességet is fel lehet fedezni: az egyik a fok elején található 19. századi világítótorony, amelynek az építésekor állítólag a lábáig ért a víz, de ma már a tenger visszahúzódott, és egy kilométerre van a fok legvégétől.

A világítótoronyhoz közel található a legidősebb Poszeidón templom, amelyet még Thuküdidész is említett. Valószínűleg eretriai telepesek építették, akiknek Poszeidón volt a védőistenük. A régészek négy épületet tártak fel, amelyek közül a legidősebb az i. e. 11. századból származik, a legkorábbi az i. e. 5. századból. Mindegyik épület vallási szerepet szolgált, több áldozati oltárral és más szent helyekkel a szertartásokhoz. Tartomány:Közép-Makedónia
Település:Poszidi
Cím:Poszidi Ποσείδι
GPS: 39° 57′ 51.24096″, 23° 22′ 55.18992″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward