Gürtel Nightwalk Bécsben

2012. február 10.

print

Gürtel Nightwalk Bécsben

Zenés éjszakai vándorlás a bécsi nagykörúton. Egyetlen éjszaka alatt az osztrák zenei élet minden szegmensébe belehallgathat, aki részt vesz 2012. augusztus 25-én a Gürtel Nightwalkon. A bécsi nagykörút bárjai és lokáljai között vándorolva trashpop, elektronikus zene és mozgalmi dalok egyaránt várják az érdeklődőket.

Egyetlen éjszaka alatt az osztrák zenei élet minden szegmensébe belehallgathat, aki részt vesz 2012. augusztus 25-én a Gürtel Nightwalkon. A bécsi nagykörút bárjai és lokáljai között vándorolva trashpop, elektronikus zene és mozgalmi dalok egyaránt várják az érdeklődőket.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Gürtel Nightwalkot az osztrák fővárosban, amelynek során egyetlen zenés sétánnyá változik a bécsi nagykörút. Az itt található bárok és lokálok előtt, mögött és körül az osztrák zenei élet színe-javát reprezentáló zenekarok ingyenes koncertjével várják az éjszakai vándorokat augusztus 25-én.

A rendezvény lelke a Chelsea, a Rhiz és a B72, amelyek tizenöt évvel ezelőtt nem féltek a metró viaduktja alatti elhagyatott, majd revitalizált területen megnyitni kapuikat. Kitartó jelenlétükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Gürtel kapcsán ma már senkinek se egy sivár piroslámpás negyed jusson az eszébe.

A három klub idén is különleges és változatos produkciókkal és együttesekkel felvértezve várja a régi és új vedégeket a Gürtel Nightwalk alkalmából. A Chelsea előtt a The Sado Maso Guitar Club és a Sex Jams szórakoztatja a közönséget a Sonic Youth-ra és a 60-as évek garázsegyütteseire hajazó elektronikus gitár poppal, míg a Rhiz előtt az elektronikus popban utazó A Thousand Fuegos és a tangót és folkrockot melodrámai popdalokkal ötvöző Morbidelli Brothers uralja majd a színpadot. Bizarr élményben lehet részük, akik a Rhiz falain belülre is bemerészkednek: itt ugyanis a The Gore-Gore-Boys dobos, telefonos produkcióját élvezhetik. A trashpop-nővérekként is ismert Sawoff Shotgunt és a mostanában ugyancsak felkapott The Beth Edgest szerződtette erre az éjszakára a klubtrió harmadik tagja, a B72.

Nő- és munkásmozgalmi daloktól lesz hangos a szintén a Gürtelen található üvegkocka, a Kubus Export, amely egy lemezbemutató színhelye is lesz egyben. A Bécsi Városháza Nőügyi Osztálya (MA 57) itt mutatja be a „re:composed” elnevezésű projekt eredményeként született dupla-CD-t, amely újraértelmezett nő- és munkásmozgalmi dalokat tartalmaz.

Évek óta a Gürtel Nightwalk fix eleme a három házigazda, Kurt Stürzenbecher, Heinz Vettermann és Nurten Yilmaz felolvasása is: míg a két előbbi a saját műveiből idéz közönségének, addig Nurten Yilmaz a kerületi önkormányzathoz benyújtott javaslatokból állított össze egy kabarénak is beillő best-of válogatást.

A rendezvény megnyitója augusztus 25-én, 18 órakor a Hauptbücherei (Központi Könyvtár) tetőteraszán lesz Stefanie Souriallal és Fuzzmannel.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play