Kerékpár VB! Kedvcsináló videó Toszkánához.

2013. szeptember 28.

print

Kerékpár VB! Kedvcsináló videó Toszkánához.

A héten zajlik az UCI országúti kerékpár vb, amelyet a verseny történetében először Olaszországban rendeznek meg. A versenyzők a legszebb toszkán tájakon tekernek.

2013- ban az UCI országúti kerékpár világbajnokság a verseny történetében először Olaszországban, azon belül Toszkánában fog zajlani szeptember 22-től 29-ig.

 

 

A versenyeket Firenzében, Luccában, Pistoiában, Montecatini Termében, Fiesolében rendezik meg.

 A bajnoki címért olyan nevek fognak küzdeni, mint az angoloktól Chris Froome (2013-asTour de France győztese), Bradley Wiggins (2012-es Tour de France győztese), Mark Cavendish, a franciáktól Sylvain Chavanel, Thomas Voeckler, Tony Gallopin, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Christophe Riblon és Jerome Coppel, az ausztráloktól Richie Porte, Cadel Evans, Simon Gerrans és Michael Matthews, a norvégoktól Edvald Boasson Hagen és Thor Hushovd, a svájciaktól Fabian Cancellara, a hollandoktól Lars Boom, Robert Gesink, Bauke Mollema, Johnny Hoogerland és Pieter Weening,az olaszoktól Vincenzo Nibali (az idei Giro d’Italia győztese) és Luca Paolini, a németektől Tony Martin, André Greipel, Marcel Kittel és Michel Koch és a spanyoloktól Joaquim Rodríguez.

Érdekesség, hogy 
1928-ban a kerékpár világbajnokság Budapesten volt, a győztes a belga Georges Ronsse lett.


Íme egy kedvcsináló film a kerékpárversenyhez és Toszkánához:

 

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play