Illatos Caravaggio-kiállítás nyílt Rómában

2016. április 2.

print MTI

Illatos Caravaggio-kiállítás nyílt Rómában

Csak az eredeti festmények hiányoznak arról a szokatlan kiállításról, amely teljesen újfajta módon viszi közelebb a látogatókhoz Caravaggio itáliai festő képeit a Palazzo delle Esposizioni római műcsarnokban.A Caravaggio Experience című, a napokban megnyílt kiállítás valójában egy negyvennyolc perces videóinstalláció, amely az 1571 és 1610 között élt olasz festő ötvenhét alkotását mutatja be kivetített fényképek, fényjáték és illatok felhasználásával.

A festményeket és ezek részleteit harminchárom vetítőgép varázsolja a látogatók köré a legmagasabb felbontásban. A felvételek az Archivio Scala firenzei művészeti fotóarchívumból származnak.

"Ez nem kiállítás, hanem tapasztalat. Utazás Caravaggio és festményei világába" - magyarázta el a tárlat lényegét a kurátor, Claudio Strinati olasz művészettörténész. A vetítés Caravaggio művészetének helyszíneit, témáit és festészeti technikáit mutatja be.

 

Az installációt Stefano Saletti olasz zeneszerző zenéje kíséri, és Caravaggio csendéleteinek az illata is életre kel az Officina Profumi firenzei illatműhelynek köszönhetően.

A római Palazzo delle Esposizioni termeiben július 3-ig látható kiállítás ősztől Nápolyba költözik egészen 2017 elejéig, majd a tervek szerint olaszországi, később pedig külföldi turnéra indul.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play