Cinque Terrén korlátozzák a turistákat

2016. április 7.

print Hetedhétország.hu

Cinque Terrén korlátozzák a turistákat

Cinque Terre festői halászfalvai hadat üzentek az aprócska települések szűk utcáit elárasztó tömegeknek.

Az Unesco Világörökség részét képező Cinque Terre néven ismert meredek partszakasz öt városkájának utcáin nyaranta egy tűt sem lehet leejteni a hömpölygő tömeg miatt.

La Spezia kikötőjéből buszokon szállítják a turistákat Cinque Terre öt településére - Monterossóba, Vernazzába, Cornigliába, Manarolába és Riomaggioréba -, egy-egy hajó 1500 utasát 30 busz szállítja! Cinque Terrét 2015-ben 2,5 millió turista kereste fel, úgyhogy az öt faluban együttvéve csak 7000 ember él.

A helyiek már higiéniai és biztonsági problémákra panaszkodnak. Az öt falu polgármesterei "Mentsétek meg Cinque Terrét a tömegturizmustól!" jelszó alatt petícióban fordultak a kikötői hatóságokhoz annak érdekében, hogy korlátozzák a térségbe indított buszok számát, de kérésük eddig süket fülekre talált.

Most viszont sarkukra álltak. Ezentúl nem úgy lesz, ahogy eddig volt - döntöttek a Cinque Terre partvidékért felelős olasz szervek. Korlátozni fogják a vendégek számát, idén legfeljebb 1,5 millió turistát engednek be a Cinque Terre öt településére.

A Cinque Terrébe vezető utakat számlálóval látják el, és ha ezek egy adott napon elérnek egy bizonyos számot, egyszerűen leeresztik a sorompót.

A turisták életének megkönnyítésére viszont majd lehet előre, online vásárolni belépőjegyet. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play