Cinque Terre nem kér a tömegturizmusból

2015. október 6.

print Hetedhétország.hu

Cinque Terre nem kér a tömegturizmusból

Velence után a Ligur-tenger partján fekvő Cinque Terre festői halászfalvai is hadat üzentek az aprócska települések szűk utcáira hatalmas tömeget bocsátó tengeri óriás-kirándulóhajóknak.

A La Repubblica című lap beszámolója szerint a Cinque Terre néven ismert meredek partszakasz öt városkájának utcáin nyaranta egy tűt sem lehet leejteni a hömpölygő tömeg miatt, amely buszokon érkezik La Spezia kikötőjéből. Az idei szezonban 30 százalékkal emelkedett az ilyen egynapos turisták száma.

Egy-egy hajó 1500 utasát 30 busz szállítja a Cinque Terre öt településére - Monterossóba, Vernazzába, Cornigliába, Manarolába és Riomaggioréba. Az újság szerint a helyiek higiéniai és biztonsági problémákra panaszkodnak. Az öt falu polgármesterei "Mentsétek meg Cinque Terrét a tömegturizmustól!" jelszó alatt petícióban fordultak a kikötői hatóságokhoz annak érdekében, hogy korlátozzák a térségbe indított buszok számát, de kérésük eddig süket fülekre talált.

Az öt faluban együttvéve 7000 ember él. A régió védelmet élvez mint nemzeti park és 1997 óta mint az UNESCO világörökség része.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play