Róma egyik népszerű attrakciója sajnos már nem ingyenes

2017. február 24.

print Hetedhétország.hu

Róma egyik népszerű attrakciója sajnos már nem ingyenes

A turistáknak mostantól 2 eurót kell fizetniük, hogy láthassák a híres Bocca della Verita-t és fényképet csinálhassanak kezükről a szájában.

 

A hatalmas szakállas arcot az első században faragták ki a rómaiak egy óriási Pavonazzo márványdarabból, és vagy szökőkútként vagy csatornafedőként használták. A középkorban született meg a legenda, hogy ha valaki hazudik és a kezét a szobor szájában teszi, le fogja harapni azt.

A 17. században vitték át a Santa Maria in Cosmedin templomba, és azóta híres turista attrakciónak számít. A leghíresebb megjelenése valószínűleg a Római vakáció című filmben történt, amelyben Audrey Hepburn és Gregory Peck a szobort használják, hogy leteszteljék őszinteségüket.  Most a Santa Maria in Cosmedin igazgatósága úgy döntött, hogy pénzt gyűjt a templom felújítására, ezért 2 euró kérnek minden egyes fényképért. Egy őr végig figyel a látogatás alatt, hogy egy jeggyel csak egy fénykép készüljön. Mozgássérülteknek és tíz év alatti gyerekeknek ingyenes.

A középkori templomot a 8. században építették, és a legutóbbi nagyobb átalakításra a 12. században került sor, amikor többek közt egy hétemeletes harangtornyot csatoltak hozzá. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play