Bécsi bortúra sramlival, musttal és borkóstolóval

2017. szeptember 27.

print Eurocomm-PR

Bécsi bortúra sramlival, musttal és borkóstolóval

Nagy lesz a jövés-menés a hétvégén a bécsi szőlőhegyeken, most tartják ugyanis a Bécsi Bortúrát. A résztvevők három útvonal közül választhatnak, amelyek mentén pincészetek és heurigerek várják a megfáradt kirándulókat.





Bécs festői szőlőhegyeire csábítja az osztrák főváros lakóit a szüreti időszak egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Bécsi Bortúra (Wiener Weinwandertag), amelyet idén 2017. szeptember 30-án és október 1-jén tartanak.

A résztvevők három útvonal közül választhatnak – ki-ki a kondíciója és kitartása szerint. A legbevállalósabbaknak a Neustifttől Nussdorfig vezető, 10,8 kilométeres vagy a bő egy kilométerrel rövidebb, 9,6 kilométeres útvonal ajánlott, amely Strebersdorftól Stammersdorfig vezet a 21. kerületen keresztül. A kevésbé rutinos túrázók az ottakringi 4,5 kilométeres távon próbálhatják ki magukat, de akár ennél kisebb szakaszok megtételével is bele lehet kóstolni a kirándulásba és a bécsi szőlőhegyek nyújtotta kulináris élvezetekbe. Az útvonalak mentén ugyanis 10 és 18 óra között pincészetek és heurigerek várják borral, musttal és a hozzájuk passzoló harapnivalóval a megfáradt vándorokat.

Sokan veszik célba ilyenkor az osztrák főváros borászatát, a Weingut Cobenzlt, ahol borkóstolókkal, zenés műsorral és változatos finomságokkal készülnek az alkalomra. Bécs az egyetlen főváros a világon, amelynek saját szőlészete van, ráadásul az összes termőterület a város határain belül található. A város borászata több mint száz éves és 60 hektáron gazdálkodik – természetesen környezetkímélő, fenntartható módon. Ráadásul a gyerekekre is gondoltak: őket a borászattal szemben egy igazi parasztudvar várja, mintegy száz haszon- és háziállattal.

Tavasszal indították újra a szintén a borászat közelében fekvő Café & Schloss Cobenzlt, ahol a Bécsi Bortúra alkalmából regionális ínyencségekkel, bécsi borral, sramlival és modern bécsi dalokkal, ún. wienerlieddel várják a fiatalokat. A vándoroknak egyébként egy okostelefonos alkalmazás is készült, amely segítségével az összes útvonalat és tudnivalót letölthetik a telefonjukra, és akár digitális pecséteket is gyűjthetnek az egyes pihenőknél. Az alkalmazást és az egyes útvonalak térképét itt lehet letölteni.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play