» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Ferrari Múzeum Modena városában található. Enzo Ferrari egykori autógyártó üzemében található és a Ferrari születését meséli el a látogatóknak.


A múzeum az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) egykori autógyártó üzemében található.

Az üzem eredetileg Enzo apjáé volt és bár Enzo Ferrari annak idején eladta a modenai házat, amelyben felnőtt, hogy aztán a közeli Maranellóban felépíthesse versenyautóktól zsúfolt garázsát, a város természetesen nem feledte el talán leghíresebb szülöttét. A külön e célra létrehozott alapítványon keresztül előbb visszavásárolták az ingatlant, majd a híres cseh építész, Jan Kaplicky tervei alapján nagyszabású építkezésbe fogtak. Bár Kaplincky időközben elhunyt, tanítványa, Andrea Morgante befejezte a modern csarnokot, melynek teteje alumíniumból készült, formáját a Ferrarik ihlették, míg festése a Ferrari-pajzsról köszön vissza. Ebben az új kiállítótérben időszaki kiállításokat rendeznek.

A régi épületben pedig a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Íróasztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak. Az Enzo Ferrari emléktárgyait őrző kiállítás több tucat különleges veterán autót és jelenkori modellt is felvonultat.

Belépő:

15 euró/felnőtt. 13 euró/19 év alatti gyerek felnőtt kisérővel. 5 éves kor alatt ingyenes.

Kombijegy Museo Ferrari (részletek) és Museo Casa Enzo Ferrari: 26 euró/felnőtt, 10 euró/19 év alatti gyerek felnőtt kisérővel.Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Modena
Cím:41123 Modena, Via Paolo Ferrari 85
GPS: 44° 39′ 7.3526″, 10° 56′ 14.74595″
Honlap: http://www.museocasaenzoferrari.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward