34 balatoni strandon loboghat Kék Hullám Zászló

2018. július 16.

print MTI

34 balatoni strandon loboghat Kék Hullám Zászló

Harmincnégy balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót 





A minősítést meghirdető Balatoni Szövetség szerint egyértelműen sokat fejlődtek a balatoni strandok. A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek. Minősítették a strandi vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző, stb.) is.

A megmérettetésre az idén a tavalyinál eggyel több, 34 strand üzemeltetője jelentkezett, mindegyikük elnyerte a Kék Hullám Zászlót. A minősítő-rendszerben a zászlókon lévő csillagok száma tovább árnyalva jelzi a fürdőhelyek színvonalát.

A legjobbaknak járó, 5 csillaggal ellátott zászlót Vonyarcvashegy Lidó strandja, Balatongyörök Községi Strandja, Gyenesdiás Diási Játékstrandja, Szigliget Községi Strandfürdője, Balatonfüred Kisfaludy és Esterházy strandja, Alsóörs Községi Strandja, Csopak Községi Strandja, Keszthely Városi Strandja, Balatonalmádi Wesselényi Strandja, Balatonberény Községi Strandja és Balatonföldvár Keleti Strandja kapta.

Négycsillagos zászlót további 15 (Keszthely Libás strand, Balatonudvari Fövenyesi strand, Balatonudvari Községi strand, Balatonmáriafűrdő Központi Fizető strand, Zamárdi Nagy strand, Révfülöp Császtai strand, Ábrahámhegy Községi Strand, Balatonfűzfő Fövenyfűrdő, Balatonakali Községi strand, Balatonlelle Napfény strand, Siófoki Nagystrand, Zánka Községi Strand, Balatonszárszó Mikszáth utcai Központi Strand, Fonyód, Panoráma strand, Badacsonytomaj Badacsony strand), három csillagost hat fürdőhely ( Badacsonytomaj Városi strand, balatonboglár Platán strand, Badacsonyederics Zöld Hullám strand, Balatonfűzfő Tobruk strand, Keszthely Helikon strand, Révfülöp Szigeti strand) kapott.

Balaton "Legzöldebb" Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

(Fotó: MTI Mohai Balázs)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play