2019-ben így nézheti meg ingyen a Louvre kiállításait

2019. január 16.

print Hetedhétország.hu

2019-ben így nézheti meg ingyen a Louvre kiállításait

A párizsi Louvre-ban 2019-től kezdve minden hónap első szombat estéjén ingyenesen látogathatók az állandó kiállítások.





Ezeken a napokon 18 óra és 21.45 között lehet felkeresni a világ legnépszerűbb múzeumát. Az ingyen belépőjegy a múzeum Denon- és Sully-szárnyába érvényes, a Richelieu-szárnyba előre le kell adni az ingyenjegy igényeket.

A múzeum egy éven át teszteli az új látogatási rendet, amelytől azt várják, hogy az alacsonyabb szociális helyzetűek is eljuthassanak a múzeumba. A korábban érvényben lévő vasárnapi ingyenes belépés nem vált be, a látogatóknak csupán 16 százaléka volt francia, inkább a külföldi turisták és a turisztikai ügynökségek élvezték az engedményt.

Az új látogatói kedvezmény azonban a korábbi ingyenes napok eltörlését vonja maga után, vagyis az október és március közötti minden hónap első vasárnapi ingyenes látogatási nap megszűnik.

A korábbi királyi palota, vagyis a Louvre 1793-as megalapítása óta a világ legértékesebb műkincseit őrzi. A Louvre területét nyolc szárnyra osztották, amelyek olyan felbecsülhetetlen alkotások otthonai, mint a Mona Lisa, a milói Vénusz és a múzeum egyik fő látványossága, a 2,45 méter magas, szárnyas Szamothrakéi Niké szobra.

A Louvre  2018-ban látogatói csúcsot döntött, év végéig 10,2 millió keresték fel, 25 százalékkal több  mint egy évvel korábban (8,1 millió). A korábbi rekordot 2012-ben állította fel a párizsi Louvre.

A múzeum szerint a hatalmas sikernek több oka van: köszönhető a Delacroix (1798-1863) című kiállításnak, a csökkent a félelem Párizsban a terrortámadásoktól, valamint Beyoncé és Jay-Z közös, Louvre-ban forgatott klipjének is.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play