Nemsokára nyit Bécs leghíresebb karácsonyi vására

2019. október 29.

print Hetedhétország.hu

Nemsokára nyit Bécs leghíresebb karácsonyi vására

A leghíresebb és legnagyobb múltú, 600 évre visszanyúló hagyományokkal rendelkező karácsonyi rendezvény, a bécsi karácsonyi vásár csodálatos karácsonyi álomvilágot kínál gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Konyhaművészeti ételkülönlegességeket kínáló standok a vásáron, kézműves foglalkozások a Városháza egyik termében a gyermekek számára, ahol kekszet süthetnek és saját kezűleg készíthetnek karácsonyi ajándékokat, és a ragyogóan feldíszített Rathauspark (Városház park) varázslatos hangulata: november 15-től december 26-ig a bécsi karácsony vásáron és Wiener Weihnachtstraum (Bécsi karácsony álom) elnevezésű program rendezvényein kellemes órákat tölthetnek el a látogatók. A sült gesztenye és a pirított mandula illata, a nemzeti és nemzetközi kórusok és rézfúvós zenekarok és a Krisztus születését bemutató betlehemi jászlak különleges ünnepi hangulatot biztosítanak, és ha a látogatóknak szerencséje van, még magát a bécsi "Christkindl-t" ("kis Jézus") is megpillanthatják.

A hagyományos bécsi karácsonyi vásár mindenkinek kínál valami érdekességet: bőséges karácsonyi árukínálatot, különféle gyermekprogramokat, korcsolyázást a Városháza Parkban vagy egyéb kulturális eseményeket. Itt a karácsonyi készülődés különleges időtöltéssé válik az egész család számára. A Városháza földszintjén, a Volkshalle-ben megrendezett karácsonyisütemény-sütő és karácsonyiajándék-készítő kézműves foglalkozások remek szórakozást kínálnak a gyermekeknek, akik találkozhatnak és beszélgethetnek itt a "Christkindl-lel" is, karácsonyi meséket hallhatnak tőle, és odaadhatják neki a karácsonyra kért ajándékaik listáját. Az aktívabb szórakozást igénylők kipróbálhatják, milyen érzés egy rénszarvasok húzta szánban utazni, felülhetnek az óriáskerékre vagy a régi időket idéző ringlispilekre a Városháza parkban. A hagyományos karácsonyi piactér, a "Christkindlmarkt" pedig tökéletes hely arra, hogy az emberek apró ajándékokat vegyenek szeretteiknek.

A bécsi karácsonyi vásár és Wiener Weihnachtstraum program a bécsi Városházánál 2019. november 15-től ecember 26-ig várja a látogatókat.

Címlapfotó: stadt wien marketing / Johannes Wiedl


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play