Van egy olyan álomsziget a világon, amelyet megkímélt a koronavírus

2020. április 19.

print Hetedhétország.hu

Van egy olyan álomsziget a világon, amelyet megkímélt a koronavírus

A Cook-szigetek, gyönyörű strandjaikkal hivatalosan koronavírus mentesnek nyilvánították magukat.

A Csendes-óceán déli részén található Cook-szigetek hivatalosan koronavírustól-mentes területnek nyilvánították magukat. Nincs ismert fertőzés a SARS-CoV-2 kórokozóval, és mind a 900 gyanús teszt negatív volt - mondta Henry Puna miniszterelnök hivatala pénteken. De bárki, aki nyaralni szeretne trópusi paradicsomban, csalódni fog. Az utazás jelenleg csak korlátozott mértékben lehetséges.

Amikor az első Covid-19 eset ismertté vált az Új-Zélandtól mintegy 3000 km-re fekvő szigeteken márciusban, rögtön elrendelték a kilépési korlátozásokat. 

A vészhelyzet elmúltával ismét megengedték a kirándulásokat Rarotonga fő szigetén és többi szigetek között. Az iskolákat is újra megnyitják. Az embereknek azonban továbbra is be kell tartaniuk a távolságtartás szabályait, tíznél több ember egyszerre nem találkozhat.

A szigetek jelenleg gyakorlatilag elérhetetlenek a turisták számára, a nemzetközi járatok korlátozottan közlekednek. "Üdvözöljük ezt a jó hírt, de óvatosnak kell lennünk, mert a vírus még mindig a határainkon kívül található" - mondta Puna.

Cook-szigetek szétszórtan elhelyezkedő szigetekből álló 2 szigetcsoport a Csendes-óceán délnyugati részén. Összterületük 237 négyzetkilométer, kevesebb mint 20 000 ember él itt. A Cook-szigetek fő szigete, Rarotonga 3 ezer kilométerre északkeletre fekszik Új-Zélandtól. James Cook 1773-ban az első európai volt, aki a szigetekre eljutott, ezért nevezték el róla a britek a szigetvilágot.

(Címlapfotó: Cook-szigetek/pixabay)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play