Az elkészült Tisza-tavi bringakörön biztonságosan körbekerekezhető a tó

2020. június 22.

print MTI/Hetedhétország.hu

Az elkészült Tisza-tavi bringakörön biztonságosan körbekerekezhető a tó

A 67 kilométeres kerékpárút tiszteletben tartja a táj szépségét, illeszkedik a természetes környezetbe.

 





Elkészült a tó körüli 67 kilométeres kerékpárút utolsó, a Tiszafüred és Poroszló közötti, a 33-as főút mellett futó 6,5 kilométeres szakasza, ezzel lehetővé válik a Tisza-tó kerékpárral történő biztonságos megkerülése.

A rövidebb kör 70 kilométeren, míg a hosszabb 95 kilométeren kerüli meg a tavat, a gépkocsiforgalomtól teljes hosszában elválasztva. A beruházás során 2 híd épült a tó fölött, míg 1-1 híd a Tiszán és az öblítő csatornán vezet át. A projekt leglátványosabb eleme a Tiszán átívelő kerékpáros híd. Az átkelő hossza 280 méter, az íves főtartós acélszerkezet súlya 350 tonna. A tervezőnek egy könnyed, tájba illeszkedő szerkezetet kellett megálmodnia.

A szakasz a nemzetközi EuroVelo 11 kerékpárút része, így a fejlesztés a hétvégi kikapcsolódás mellett a hosszú távú kerékpáros turizmust is szolgálja. Az útvonal Magyarországot Szegedtől a Zemplén északi csücskéig szeli át, jelentős részén a Tisza mentén halad. Az átadással a közkedvelt Balaton-kör mellett a Tisza-tó is felkerül a kerékpározni vágyók úticéljai közé.
    


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play