Már lehet tekerni a Garda-tó lebegő bicikliútján

2018. augusztus 29.

print Hetedhétország.hu

Már lehet tekerni a Garda-tó lebegő bicikliútján

Július közepén átadták a Garda-tónál Európa egyik leglátványosabb bicikliútszakaszát.





Mint korábban hírt adtunk róla, a Garda-tavi biciklis fejlesztések egyik része az úgynevezett lebegő bicikliút lesz. Nyáron átadták ennek a leglátványosabb elemét, egy 1980 méteres szakaszt. A Limone sul Garda településnél induló 2,6 méter széles utat ötven méterrel a tó szintje fölött alakították ki.

Elérési Út, Citrom, Garda-Tó, Táj, Lombardia, Tó

A Garda-tó körüli új, sziklára épülő, 140 km hosszú bicikliút hihetetlen kilátást kínál majd. A várhatóan 2021-re elkészülő kerékpárút a meredek sziklák oldalán épül, alatta a szakadék. A kerékpárosok úgy érezhetik majd, mintha a táj fölött "lebegnének".

A különböző nehézségű szakaszok keményebb részeit alternatív közlekedési módokkal is ki lehet majd váltani, például hajóval.

A kerékpáros turizmus évente sok látogatót vonz a Garda-tóhoz. Az útvonal kevéssé látogatott falvakat is érint, amitől azt remélik, hogy ott is felélénkül az idegenforgalom. 

Az Alpok és a Pó-síkság határán elterülő, 370 négyzetkilométer területű, 52 kilométer hosszú, legnagyobb szélességénél 17 kilométer széles Garda-tó Olaszország legnagyobb tava, amely a gazdag mediterrán flórának és az általában kellemes klímának köszönhetően a turisták egyik legnépszerűbb úti célja Észak-Olaszországban.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play